Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 1 juli 2017

Heavenletter 1826: Ondanks Alles / Geplaatst 1 juli 2017

Ondanks Alles
Brief uit de Hemel
Geplaatst 1 juli 2017


God zei:

Als jij zegt "Ondanks dit en dat", dan heb je het over de relatieve wereld. Wat de Hemel betreft, is er geen ondanks iets. Er zijn geen uitzonderingen in de Hemel. Er is niets om opzij te duwen. Wat kan een Engel zeggen? "Ondanks mijn vleugels ben ik gelukkig", of "Ondanks mijn leven op Aarde, gaat het nu goed met mij", of "Ondanks wat er in de wereld gebeurt, ben ik nu in de Hemel".

In de wereld zoek jij naar uitzonderingen en deze zijn jouw excuses.
Op Aarde kan zelfs een held zeggen "Ondanks de tegenslagen heb ik overwonnen". Waarom, het zou net zo goed dankzij de tegenslagen kunnen zijn dat hij zegevierde! Misschien dat elke ontvangen smet een inkeping in zijn riem van succes was.

Nu zal Ik het woord "ondanks" gebruiken om een bedoeling duidelijk te maken "Ondanks alles wat Ik jou heb gegeven, vind jij een gebrek. Ondanks alle giften en zegeningen, klaag jij. Ondanks alle Liefde door Mij gegeven, merk jij het niet op. Ondanks jouw mogelijkheden, zwak jij ze af. Ondanks dat de Zon schijnt voel jij je terneergeslagen. Ondanks dat de witte maan jou volgt, voel jij je alleen. Ondanks de gelegenheid om te lachen huil jij. Ondanks de oceaan ben jij droog. Ondanks de Hemel rommel jij maar wat rond op Aarde.

 Met dit alles wil Ik aantonen, dat jij Mij noch jezelf genoeg vertrouwen geeft. Jij bent snel met het wijzen naar de verplichtingen en langzaam met jouw verdiensten bekend maken.

Ik wil vandaag graag alle negativiteit opruimen. Alles wat jouw hart en de wereld niet met verheffende invloed vult is negatief. Alles wat minder is dan positief, is negatief. Alles wat minder is dan Liefde, is het niet waard om over te praten.

Deze aanpak zou alle roddels uitbannen. Het zou alle vergelijkingen uitbannen. Het zou het meeste waar de wereld zijn aandacht op vestigt, uitbannen.
En toch, ondanks alle negativiteit van de wereld zegeviert de Liefde.

En ondanks wat je zou denken, zegevier jij eveneens. Dag na dag zegevier je. Je komt uit bed. Je scheert je. Je gaat naar je werk. Je neemt deel aan het verkeer. Je eet staande. Je gaat weer naar huis, waar je welkom wordt geheten, of niet. En je gaat door met het leven te leven. Je denkt dat je met je beste vermogen doorgaat maar je bevat je mogelijkheden nóg niet.

Wat je ook mag geloven, je hebt meer capaciteiten dan je toegeeft. Wat jij erkent aan mogelijkheden is ver afgelegen van de waarheid. Zet alle ramen en deuren open. Laat de Zon binnen en maak je mogelijkheden openbaar.

Wat voor een IQ score je ook hebt bij sommige computers, verdubbel, verdrievoudig het. Ook al ben je op dit moment niet goed in wiskunde, doe de wiskunde. Er is niets, niets wat je tegenhoudt, behalve het accepteren van grenzen. Er is niets wat je handen bindt, behalve jouw gedachten. Er is niets waar je niet van kunt genieten, behalve als je besluit waar en wanneer je vreugde kunt hebben, terwijl je vreugde op ieder moment kunt hebben, ondanks alles. Ondanks jouw verkeerde denkrichting kun je vreugde beleven. Je bent bedoeld om vreugde te hebben. Dus héb het.

Gooi alle woorden die je binden weg. Neem alle weerspiegelende gedachten weg. Gooi alles weg wat 'verkeerd' is en zet er 'goed' voor in de plaats. Accepteer niet langer grenzen. Grenzen zijn in tegenspraak met het leven. Het waarachtige leven, betekent vrij zijn van grenzen. Waar je ook uit wilt breken, breek er uit. Maak de banden los die jou ervan weerhouden om hoog te vliegen. Ondanks dat je geen vleugels hebt, kun je vliegen.

vertaald door: