Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 27 juli 2017

Doodgezwegen Vredestocht Berlijn – Moskou 2017 / 26 Juli 2017 / Rob Vellekoop

Doodgezwegen Vredestocht
Berlijn – Moskou 2017
26 Juli 2017 /  Rob VellekoopAfgelopen zondag 23 Juli begon vanaf de Brandenburger Tor de tweede Vredestocht Berlijn – Moskou. Met de vredestocht willen de organisatoren laten zien dat er wel degelijk een vriendschappelijke verstandhouding bestaat tussen het Duitse en Russische volk, ondanks het aanhoudende negatieve geluid van de westerse massamedia. De basis van goede betrekkingen tussen volken is kennis van het land en de mensen, daarom zijn ook ontmoetingen gepland met vertegenwoordigers van regering, steden en verenigingen.

De initiator Rainer Rothfuß heeft voorafgaand aan de Vredestocht de Duitse pers opgeroepen om Russen en Rusland niet te demoniseren.


De tocht wordt gemotoriseerd afgelegd door naar schatting een paar honderd mensen en loopt in drie weken tijd via meer dan 40 steden tussen Duitsland en Rusland. Zie de kalender.

De Russische gezant Vadim Danilin bedankte namens de Russische regering voor de vredestocht en hoopte dat de deelnemers veel nieuwe contacten zouden opdoen en de samenwerking tussen mensen uit Duitsland en Rusland zich zou verdiepen.

Door de positieve geluiden over de 2016 editie van de Vredestocht hebben de organisatoren begin dit jaar de vereniging „Druschba Global e.V.“ opgericht. Met als doel vriendschap (Russisch: Druschba) via dialoog.


Aan de Vredestocht 2017 nemen 347 mensen uit 16 landen deel. Met 120 voertuigen zijn zij onderweg gegaan om via Polen, Litouwen, Letland en Estland in Rusland aan te komen. Daar worden ze in 45 steden door helpers en gastfamilies opgewacht.


Rob Vellekoop, 26 juli 2017