Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 31 juli 2017

De Raad – De Universele Vraag – / 28 juli 2017 / Ron Head

De Raad
– De Universele Vraag –  
28 juli 2017 / Ron Head

Gedurende de laatste week of zo, is me deze vraag, in vragen van de lezers, vaak gesteld. Vanmorgen ging ik er voor zitten om hierover te channelen en ik kreeg een aansporing om in de post uit het verleden te kijken. Ik vond eentje die voortreffelijk was, waarvan ik denk dat die nauwelijks verbeterd kan worden. Deze staat beneden afgedrukt. Geniet ervan.

De meest algemene, nee, de universele vraag die ons en begeleiders aan beide zijden van de sluier gesteld wordt is: “Zit ik op het juiste pad?” De tweede is: “Wat zou ik moeten doen?” Mogen we vandaag met jullie wat tijd besteden om dat op te helderen?

Er zijn vele zaken die we in deze discussie kunnen inbrengen. We zouden de hele zaak kunnen beantwoorden met de eenvoudige woorden van de bron die jullie Abraham noemen: “Jullie kunnen het nooit voltooien en het kan nooit verkeerd gaan.” Laten we er echter wat dieper op ingaan, zullen we?

Allereerst willen wij er op attenderen dat jullie daar zijn als een vertegenwoordigend aspect van het wezen dat, in samenspraak zat en doorgaat te zitten, met een raad van gidsen, leraren, meesters en zielfamilie, die het waarom en hoe van jullie huidige incarnatie bepaalde en doorgaat dit te bepalen. Veruit het grotere deel van het wezen dat jullie werkelijk zijn is niet jullie heel kleine fysieke lichaam en beperkte geest waarvan jullie denken dat te zijn. Jullie groeien toe  naar dat besef. Het is in feite een groot deel van jullie doel om dit te doen.


Jullie hebben een doel om te zijn waar jullie zijn. Jullie, de meesten van jullie, herinneren zich niet wat dat is. En voor de meesten van jullie blijft dit een mysterie omdat jullie niet geloven toegang tot dat grotere deel van jullie te hebben, of jullie hebben zelfs geen vermoeden dat er een groter deel van jullie is. Welnu, dat is er. En het wordt steeds algemener bekend naarmate de spirituele kant van de mensheid meer naar de voorgrond treedt.

Zelfs ofschoon ieder van jullie deze reis moet beginnen vanaf waar hij of zij zich bevindt; jullie zijn allemaal op dat pad. Waar jullie je bevinden is op dat pad. Jullie volgende stap zal op dat pad zijn. Jullie kunnen nergens anders zijn. Het zou jullie helemaal niet dienen om op andermans pad te zijn.

Wat zouden jullie moeten doen? Jullie zouden moeten doen wat je het beste kunt en waar jullie je het beste bij voelen. Er is jullie geleerd dat je, wanneer jullie plezier hebben, niet het beste werk kunnen doen. Dat is jullie geleerd omdat er diegenen zijn die jullie wilden laten doen wat zij van jullie verwachtten. Het feit is dat de gevoelens van blijdschap en voldoening, de gevoelens van tevredenheid de manier zijn dat jullie Zelf, met hoofdletter Z, zijn begeleiding naar jullie toe brengt.

Welnu, wanneer jullie dit van nabij gevolgd hebben, dan weten jullie dat er ook andere manieren zijn. Zoals we hierboven gezegd hebben; jullie zijn een onderdeel van deze raad. Jullie worden doorlopend begeleid, geadviseerd en onderwezen door om het even wie de begeleiding of informatie heeft die jullie nodig hebben. Dat is een van de redenen dat jullie slaap nodig hebben, weet je. En dat is waarom jullie zo herhaaldelijk wordt gezegd om tijd door te brengen in de natuur, aan meditatie enz.

Sommigen van jullie worden begeleid met visies, met herinneringen, met woorden van wijsheid die in jullie hoofden rinkelen. Sommigen van jullie denken niets te krijgen.

Laat ons jullie vertellen wanneer jullie je inspannen, de poging nooit vergeefs is. Maar wanneer je iemand bent die het beste op een manier leert, verwacht dan niet op een andere manier onderwezen te worden. In feite, het meeste effectieve wat jullie kunnen doen is om tijd door te brengen met jullie bewustzijn gecentreerd in jullie gevoelens en stop gewoon met het denken in het verleden (oordeel) of in de toekomst (zorgen).

Jullie kunnen dat overal doen, maar de vrede in de natuur, in een park, in een tuin, waar leven zich alleen bezighoudt met het leven, de vrede hiervan is doordringend, zal jullie je zeker onmiddellijk beter laten voelen.

Welnu, herinneren jullie je dat we zeiden dat het niet verkeerd kan gaan? Dat is waar omdat jullie en het universum altijd iets leren. Jullie werkelijke vraag is: “Hoe krijg ik wat ik me wens op de snelste manier?” Is dat niet correct? Ook: “Hoe kan ik mezelf afhouden van een enorme vergissing? “ Het ene antwoord hierop staat hierboven. Een ander is dat jullie zullen krijgen wat jullie nodig hebben.

Maar we zullen jullie dit aanbieden: het kan voor jullie niet verkeerd gaan wanneer jullie in waardering en dankbaarheid verblijven voor wat jullie hebben en voor wat jullie ontvangen.

Welnu, jullie zullen kunnen denken: “Ik kan niet gewoon alles uit handen laten vallen en wegrennen en een (...) ontvangen (vul het blanco formulier in). Ik heb verplichtingen. Ik moet kunnen eten.” Kun je dit voor een paar minuten? Kun je hier iets meer over leren? Kun je naar iemand anders kijken die dat doet? Jullie krijgen het begrip. Wij zouden zeggen dat dit de volgende stap op jullie pad is die jullie ‘zouden moeten’ nemen. Merk alsjeblieft op dat de woorden zouden moeten tussen aanhalingstekens staan. Wat we hiermee bedoelen is dat het heilzaam zou kunnen zijn voor jullie leren en groei. En jullie zouden ook tot de ontdekking kunnen komen dat dit een geschenk is dat jullie met de wereld kunnen delen.

Er is niets dat jullie meer behulpzaam aan de wereld kunnen bijdragen dan jezelf in de hogere vibratie houden. Dat betekent, vreemd genoeg, dat het heel behulpzaam is om gelukkig te zijn. En gelukkig is iets wat jullie kunnen zijn wanneer jullie beslissen om dat te zijn. Het is iets wat jullie kunnen doen. Doe dat. Maak er een gewoonte van. Maak het tot waar mensen aan denken wanneer ze aan jou denken.


Vertaald: Sjra