Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 23 juli 2017

De Raad – Afscheiding / 19 juli 2017 /Ron Head

De Raad –
Afscheiding
19 juli 2017 /Ron Head

Vandaag zouden we jullie een vraag willen stellen. Denk alstublieft goed na over jullie antwoord. Hoe zou jullie leven, jullie gedachten, jullie overtuigingen er uit zien wanneer we jullie zouden kunnen bewijzen dat jullie van niets zijn afgescheiden?

We vragen jullie dit om jullie de waarheid te laten zien van wat de illusie wordt genoemd. De grootste denkfout, de grootste leugen is de voorstelling van afscheiding. Dat is wat jullie laat ontkennen wat jullie zijn. Het laat jullie verantwoordelijkheid afschuiven, of laat het op z’n minst zo lijken. Het laat alle andere onjuiste overtuigingen, die jullie van jezelf hebben, toe. Het laat toe: “Ik ben beter”, “Ik ben slechter” en al die andere ontkenningen die jullie hebben overgenomen of in feite zijn aangemoedigd om te geloven.

Welnu, het is heel eenvoudig om jullie te bewijzen dat alles een energieveld is, dat afscheiding daarom een onmogelijkheid is. Iedereen met een klein beetje wetenschappelijk begrip tegenwoordig zou het hiermee eens zijn. Maar op dat punt begint een cognitieve ontkenning. De meeste mensen laten zo’n soort denken niet toe om, wat zij echt van zichzelf denken of over hun mentale en spirituele levens, te overvloeien.

Jullie is geleerd dat jullie hier zijn en jullie bron, of hoe jullie hem ook zouden willen noemen, ergens ‘daarboven’. En toch zijn jullie bereid om het eens te zijn met een verklaring zoals “God is overal”. Zien jullie die ontkoppeling?

Sommigen – de meesten – zouden het zelfs eens kunnen zijn met: “God is alles”. Maar ze zouden heel snel zijn in hun bewering: “behalve mij!” Want, per saldo, te zeggen dat Hij/Zij/Het jij bent, zou zondig zijn. Omdat jullie dat werd geleerd. Zien jullie dat? Dit is de waarheid hierover. De bewering dat jullie zijn afgescheiden van en niet zijn samengesteld uit de elementen van God, is een leugen. Het feitelijk geloven dat jullie dat niet zijn en nooit zouden kunnen zijn, is de leugen. Wanneer God in alle dingen zit, dan moet dat met inbegrip van jullie zijn. Behalve wanneer jullie niets zijn. Nou, veel geluk daarmee.

In feite, de ontkenning van wat waar is vraagt een heleboel meer gekronkeld denken dan de acceptatie van de waarheid. Houd “God maakte de mens naar zijn eigen beeld” niet in dat alles wat God maakte een goddelijke creatie is?

Dus, welke redenen bestaan er dan voor deze volhardende overtuigingen?

Het is gemakkelijk in te zien dat, wanneer jullie er van overtuigd zijn dat jullie afgescheiden zijn en iemand nodig hebben om voor jullie met het Goddelijke te communiceren, of een aantal leringen voor jullie uit te leggen, jullie kunnen worden gecontroleerd. Er heeft vele duizenden jaren een priesterlijke klasse bestaan.

Het is niet zo gemakkelijk in te zien dat, wanneer jullie jezelf kunnen afscheiden, of die overtuiging binnenin jullie laten bestaan, jullie van een heleboel schuld verlost zijn. Welnu, we zeiden al eerder dat schuld een leugen is. De enige die jou ook maar ergens van beschuldigt ben je zelf. Jullie kwamen hier voor ervaring. Jullie hebben ervaring opgedaan. Jullie zien waar jullie het beter hadden kunnen doen. Dat wordt een les genoemd. Wat een andere kijk hierop? Ga er voor. Wanneer jullie denken een les geleerd te hebben en wat anders willen proberen? Ga er voor. Het universum is groot.

Natuurlijk, daar is een man daar boven op die wolk met een grote baard die mensen straft. Zelfs jullie hooggeplaatste religieuze leider in Rome heeft verklaard dat eeuwige straf niet waar is. Hebben jullie dat memorandum niet ontvangen?

Zodoende, hier is nog een uitleg die jullie zouden kunnen overwegen. Jij bent een eeuwige goddelijke schepping en een medeschepper. Jullie zijn vrij. Jullie zijn krachtig.

Medescheppers moeten krachtig zijn, klopt dat of niet? Jullie zijn een deel van Alles-Dat-Is. En jullie zijn hier om dit begrip tot een integraal deel van jezelf te maken.

Dat klinkt hard, of niet soms? Totdat jullie begrijpen dat er een enorme hoeveelheid ondersteuning voor jullie is om precies dat te doen, wanneer jullie eenmaal instemmen en het laten gebeuren. En we zeggen jullie dat dit een feit is. Wij weten dat. Wij zijn een deel van die ondersteuning – waarvan jullie niet echt zijn afgescheiden. En het is ons doel om jullie op alle mogelijke manieren te helpen herinneren wie jullie zijn. Dit is een van die manieren. En onze boodschappen, in vele talen en vanuit vele stemmen, zullen doorgaan.

En, geloof het of niet, de les wordt uiteindelijk gehoord. Wanneer we lichamen hadden, zouden we dansen. 

Vertaald: Sjra