Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 16 juli 2017

Dat is het verschil tussen een sekte en een religie. /16 juli 2017

Dat is het verschil tussen een sekte en een religie.
16 juli 2017

Religie is nooit deel van een samenleving. Het is universeel, het is existentieel, en zeer, zeer gevaarlijk. Je kunt geen gevaarlijkere man vinden dan een religieuze man, een meer opstandige man dan een religieuze man, een meer revolutionaire man dan een religieuze man. Omdat zijn revolutie zo absoluut is dat er geen mogelijkheid bestaat voor een compromis met hem.

En omdat hij weet wat hij doet, is hij zo absoluut zeker dat je hem niet kan bekeren.

En hij is besmettelijk. Als hij daar is, zal hij zich verspreiden als een ziekte, hij zal veel mensen besmetten.

Jezus moest worden gedood. Het christendom kan worden aanvaard, maar niet Christus. Wat is het christendom? Het christendom is de inspanning van de maatschappij om Christus te vervangen. Christus is gevaarlijk, dus de maatschappij creëert een christendom rondom hem.

Het christendom is goed, want het is een sociaal fenomeen, een sociale politiek. De kerk is oké, de priester is oké - de profeet is gevaarlijk. Dat is waarom er op Aarde driehonderd religies bestaan.

-Rajneesh


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl