De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 16 juli 2017

Dat is het verschil tussen een sekte en een religie. /16 juli 2017

Dat is het verschil tussen een sekte en een religie.
16 juli 2017

Religie is nooit deel van een samenleving. Het is universeel, het is existentieel, en zeer, zeer gevaarlijk. Je kunt geen gevaarlijkere man vinden dan een religieuze man, een meer opstandige man dan een religieuze man, een meer revolutionaire man dan een religieuze man. Omdat zijn revolutie zo absoluut is dat er geen mogelijkheid bestaat voor een compromis met hem.

En omdat hij weet wat hij doet, is hij zo absoluut zeker dat je hem niet kan bekeren.

En hij is besmettelijk. Als hij daar is, zal hij zich verspreiden als een ziekte, hij zal veel mensen besmetten.

Jezus moest worden gedood. Het christendom kan worden aanvaard, maar niet Christus. Wat is het christendom? Het christendom is de inspanning van de maatschappij om Christus te vervangen. Christus is gevaarlijk, dus de maatschappij creëert een christendom rondom hem.

Het christendom is goed, want het is een sociaal fenomeen, een sociale politiek. De kerk is oké, de priester is oké - de profeet is gevaarlijk. Dat is waarom er op Aarde driehonderd religies bestaan.

-Rajneesh


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl