Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 30 juli 2017

Dagtekst van Zondag 30 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 30 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Verliefd worden: een leerschool voor het verruimen van je bewustzijn -

"Met welke zorgeloosheid gaan de meeste mannen en vrouwen een liefdesrelatie of een huwelijk aan! Ze beelden zich in dat alles gemakkelijk, licht en aangenaam zal zijn, want natuurlijk is de ander alleen daar om hun wensen te voldoen en hen aangename momenten te laten beleven. Maar geleidelijk beginnen ze te voelen dat het niet zo eenvoudig is, en dan ontstaan discussies en conflicten. Tot ze begrijpen dat ze, om de situatie te herstellen, inspanningen moeten doen en zichzelf een beetje vergeten om aan de ander te denken. Wat ze zich voorstelden als een romantisch avontuur, een sprookje, is eigenlijk een school waar ze de belangrijkste les voor ieder mens beginnen te leren: het verruimen van het bewustzijn.

Vraag je je af waarin deze verruiming van het bewustzijn bestaat? Gewoonweg uit je beperkte, egocentrische zelf treden, om binnen te gaan in de immense gemeenschap van de mensen. En voor velen begint deze leerschool onvermijdelijk wanneer ze 'verliefd worden’."

Omraam Mikhael Aivanhov