Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zondag 2 juli 2017

Dagtekst van Zondag 2 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 2 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De beproevingen - leren om hen te overwinnen

"Soms worden we getroffen door het gezicht van mensen die de intriges, de aanvallen en het verraad van hun omgeving het hoofd moesten bieden en erin geslaagd zijn om deze beproevingen te boven te komen. Hun blik en hun gelaatsuitdrukking onthullen de rijkdom van hun innerlijk leven. Ze hebben dus bijna niets verloren in die beproevingen. Of anders gezegd, om een beeld uit het bankwezen te gebruiken: ze hebben tijdelijk alleen intresten verloren, maar hun kapitaal is intact gebleven.

Observeer en vergelijk diegenen die zich totaal overgeven aan hun ontgoochelingen en moedeloosheid met degenen die erin slagen om deze te boven te komen. Wat een verschil! Door zich over te geven aan ontmoediging en verbittering, hebben de enen hun ware schat verloren, terwijl de anderen integendeel bezig zijn om hem honderd- of zelfs duizendvoudig terug te winnen. Zij zijn vitaal, hartelijk en altijd klaar om weer aan het werk te gaan."