Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 15 juli 2017

Dagtekst van Zaterdag 15 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 15 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het Huwelijk geeft een kosmisch verschijnsel weer -

"Het huwelijk is geen menselijke instelling, of juister gezegd, het is een menselijke instelling die een kosmisch verschijnsel vertolkt: het huwelijk dat boven wordt gevierd, in de sublieme gebieden, tussen de hemelse Vader en zijn echtgenote, de goddelijke Moeder. Omdat de mensen geschapen werden naar Gods beeld, herhalen ze op instinctieve, maar helaas ook onbewuste wijze, deze kosmische gebeurtenis.

Dit is een waarheid die nog aan de christenen voorbijgaat. Voor hen is God alleen een Vader, een mannelijk principe. Welnee, dat is een vergissing. Als de man een vrouw zoekt om zich te verenigen met haar en te creëren, is het omdat hij een model nabootst. God heeft ook een vrouw met wie hij zich verenigt om te scheppen. Die echtgenote is de Goddelijke Moeder, de Natuur, de kosmische Materie. De wet is absoluut: alles wat beneden bestaat, is zoals wat boven bestaat. Dus alles wat beneden gebeurt, is een afspiegeling van wat boven gebeurt. En de echtgenote van God is een grandioze werkelijkheid die zich situeert op het niveau van de principes."