Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zaterdag 1 juli 2017

Dagtekst van Zaterdag 1 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 1 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De cirkel: het middelpunt en de omtrek, de geest en de materie -

"De cirkel met het middelpunt is een structuur die je overal in het universum terugvindt. Het is de structuur van het zonnestelsel met de zon in het centrum. En het is ook, aan het andere eind van de schaal van de grootteorden die van de cel die samengesteld is uit een kern van een stof genaamd cytoplasma, en daarrond een vlies: het membraan. Men vindt een soortgelijke structuur in het ei (dooier, eiwit en schaal), maar ook in de meeste vruchten (de pit of de zaden, het vruchtvlees en de pel).

Elk levend organisme bestaat uit een middelpunt, dan een ruimte waarin het leven stroomt en uiteindelijk een 'huid' die de grens vormt, de limiet. De ruimte rond het middelpunt staat voor de materie want de materie is onlosmakelijk verbonden met de notie van ruimte, terwijl de geest teruggebracht kan worden tot één punt. En de macht van de geest bestaat erin dat hij, hoewel hij een onwaarneembare entiteit is, overal tegelijk werkt."