Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 5 juli 2017

Dagtekst van Woensdag 5 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 5 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het Kwaad - door het steeds te benadrukken, versterken we het alleen maar

"Elke dag horen we wel iemand herhalen: "Ach! In wat voor een wereld leven we! Egoïsme en oneerlijkheid is al wat je ziet! Het onrecht wint altijd. Wat we ook doen om de situatie te verbeteren, het zal nooit lukken". Zoveel mensen houden van deze negatieve gedachten, en ze nodigen hen voortdurend uit aan hun tafel: "Kom, kom, hier is eten voor jou”. Welnu, zulke houding is erg gevaarlijk: door steeds het kwaad te benadrukken, door er voortdurend je aandacht op te richten, verzwakken we het niet, integendeel, we stimuleren en versterken het.

Dus vanaf nu is het aangewezen om het goede aan te moedigen door te zeggen: "Kom, engelen en aartsengelen... kom, hemelse geesten... Geef ons uw wijsheid, uw liefde, uw kracht, zodat we elke dag in staat zijn om iets goeds te brengen op deze aarde.""