Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 12 juli 2017

Dagtekst van Woensdag 12 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 12 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het prana - wij vangen het op via de ademhaling


"Het zou ideaal zijn om elke ochtend onze gymnastiek- en ademhalingsoefeningen te doen in de natuur, om te genieten van de grotere zuiverheid van de lucht, want het is uit de lucht dat we die zeer waardevolle essentie kunnen opvangen, die de Indiase yogi’s het prana hebben genoemd. Het prana is een levensenergie die overal verspreid is: in de grond, in het water, in de lucht, in het vuur. Maar het wordt toch hoofdzakelijk vervoerd door de zonnestralen en zeer vroeg in de ochtend is het het overvloedigst. Elk deeltje is als een kristalheldere druppel, een klein zwevend bolletje licht gevuld met een spirituele substantie, en door te ademen absorberen we enkele druppels licht.

Door bewust de lucht door de neusgaten te laten stromen, zetten we onze subtiele centra in gang om er de kwintessens uit te halen. Eenmaal opgevangen, begint deze kwintessens rond te stromen; zij is als een lopend vuurtje dat zich langs de zenuwbanen aan weerszijden van de wervelkolom voortbeweegt. Zoals het bloed door de aders, slagaders en haarvaten stroomt, zo stroomt het prana door ons zenuwstelsel. Van onze manier van ademen hangt dus niet alleen onze fysieke gezondheid af, maar ook het verwerven van spirituele vermogens, het ontwaken van de chakra's."