De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

vrijdag 7 juli 2017

Dagtekst van Vrijdag 7 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 7 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De Hoop wordt ondersteund door het geloof en de liefde -


"Er wordt vaak gezegd dat hoop doet leven. En inderdaad, iemand die ontevreden is over zijn lot of teleurgesteld is door de gebeurtenissen, heeft de neiging om zich in de toekomst te projecteren: “Binnenkort ... binnen een paar dagen ... binnen een paar maanden... zal het beter worden”. Ongetwijfeld is de hoop het laatste dat we zullen opgeven. Maar in afwachting van de realisatie van wat we hopen, moeten we de nodige steun vinden om vol te houden. Om vol te houden moeten we eerst geloven. Wel, het geloof berust op de overtuiging dat het universum wordt geregeerd door wetten, in het bijzonder de wet dat elk zaadje uiteindelijk vrucht zal dragen. Als je goede zaden hebt gezaaid zal je op een dag prachtige vruchten oogsten.

Maar je moet ook het leven in jezelf onderhouden, begeesterd worden dankzij de liefde. Anders is de hoop alleen maar een vlucht uit de realiteit, en zal ook zij ons op een dag verlaten.Om nooit de hoop te verliezen, is het noodzakelijk om in zichzelf het geloof en de liefde te voeden, en hen voor elk probleem dat zich voordoet, te hulp te roepen. Dit is wat ons in staat stelt om tot het einde hoopvol te blijven."