Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

vrijdag 7 juli 2017

Dagtekst van Vrijdag 7 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 7 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De Hoop wordt ondersteund door het geloof en de liefde -


"Er wordt vaak gezegd dat hoop doet leven. En inderdaad, iemand die ontevreden is over zijn lot of teleurgesteld is door de gebeurtenissen, heeft de neiging om zich in de toekomst te projecteren: “Binnenkort ... binnen een paar dagen ... binnen een paar maanden... zal het beter worden”. Ongetwijfeld is de hoop het laatste dat we zullen opgeven. Maar in afwachting van de realisatie van wat we hopen, moeten we de nodige steun vinden om vol te houden. Om vol te houden moeten we eerst geloven. Wel, het geloof berust op de overtuiging dat het universum wordt geregeerd door wetten, in het bijzonder de wet dat elk zaadje uiteindelijk vrucht zal dragen. Als je goede zaden hebt gezaaid zal je op een dag prachtige vruchten oogsten.

Maar je moet ook het leven in jezelf onderhouden, begeesterd worden dankzij de liefde. Anders is de hoop alleen maar een vlucht uit de realiteit, en zal ook zij ons op een dag verlaten.Om nooit de hoop te verliezen, is het noodzakelijk om in zichzelf het geloof en de liefde te voeden, en hen voor elk probleem dat zich voordoet, te hulp te roepen. Dit is wat ons in staat stelt om tot het einde hoopvol te blijven."