Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 24 juli 2017

Dagtekst van Maandag 24 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 24 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Conflicten met de anderen - ze oplossen door hun goede kant aan te spreken


"Hoe denken de meeste landen de problemen met hun buren op te lossen en hun eigen veiligheid te garanderen?... Door steeds dodelijker wapens te ontwikkelen, tot het zover komt dat ze de hele aarde zullen verwoesten. Want met deze methode worden de dingen hoe langer hoe ingewikkelder. Zolang de mens niet de spirituele kracht, de kracht van de goddelijke liefde kiest om de problemen op te lossen, zal het nooit in orde komen.

Wel, probeer jij dan tenminste, op je eigen plaats, op je eigen niveau, vanaf vandaag de problemen met je ouders, je vrienden… en je vijanden op te lossen door liefde en goedheid te tonen. Door dit te doen zet je een wet in werking die hen verplicht om ooit op dezelfde manier te antwoorden. Ja, dat is nu juist de kracht van de provocatie! Zolang je niet begrepen hebt hoe je de problemen moet oplossen, lok je de slechte kant bij de anderen uit, en dan wacht die slechte kant tot je waakzaamheid verslapt om de tegenaanval in te zetten. Bestudeer de geschiedenis en je zult zien dat de dingen altijd op die manier gebeurd zijn. Leer dus voortaan om de goede kant uit te lokken bij de mensen die je ontmoet."