Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 10 juli 2017

Dagtekst van Maandag 10 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 10 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De Harmonie - haar gevolgen op de gezondheid


"Waarom moet men proberen in harmonie te leven? Omdat dit een toestand is, die een reeks fysicochemische reacties in het organisme ontketent, waardoor alle fysiologische processen beter verlopen. In harmonie leven betekent dat je besluit om de macht van de geest, de macht van de ziel, de macht van de gedachten en gevoelens op het fysieke lichaam uit te proberen. 

Hoeveel mensen verwoesten hun gezondheid, omdat ze onophoudelijk chaotische gedachten en gevoelens in zichzelf voeden! Ze beseffen niet dat hier kwaadaardige krachten aan het werk zijn, die bezig zijn hen te vernietigen en ze gaan door met de oorzaak van hun ziekten elders te zoeken. Hoe hen aan het verstand brengen dat het vaak hun gedachten en gevoelens zijn, die hen ziek maken? Door op te houden ze te voeden, door te leren harmonie in zichzelf te scheppen, deze in te ademen en zich ervan te doordringen, zullen ze zich onmiddellijk beter voelen."