Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

donderdag 6 juli 2017

Dagtekst van Donderdag 6 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 6 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Muziek - hoe deze te gebruiken in het spirituele leven

"Als je luistert naar muziek, denk er dan aan om haar te benutten voor je spirituele werk. Muziek creëert een atmosfeer. Maar men kan haar ook vergelijken met de wind die het zeil van een boot doet opbollen en hem zo voortstuwt naar nieuwe horizonten: de realisatie van ons ideaal, van onze meest verheven aspiraties.


Observeer jezelf wanneer je naar muziek luistert: je voelt dat je wordt meegesleept en je hebt de neiging om je gedachten te laten afdwalen. Probeer in plaats daarvan ze te concentreren op de realisatie van projecten die je nauw aan het hart liggen. Je hebt een afspraak om een bepaalde persoon te ontmoeten, om een bepaald werk te doen: je kunt nu al bewust die ontmoeting of dat werk voorbereiden door naar muziek te luisteren. Je bent op zoek naar wijsheid, liefde, schoonheid? Stel je voor dat de muziek je meevoert naar de spirituele gebieden waar die deugden in overvloed te vinden zijn. Het geluid is een kracht die je voortstuwt, maar het is aan jou om de richting te kiezen waarin je wilt worden meegevoerd."