De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 6 juli 2017

Dagtekst van Donderdag 6 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 6 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Muziek - hoe deze te gebruiken in het spirituele leven

"Als je luistert naar muziek, denk er dan aan om haar te benutten voor je spirituele werk. Muziek creëert een atmosfeer. Maar men kan haar ook vergelijken met de wind die het zeil van een boot doet opbollen en hem zo voortstuwt naar nieuwe horizonten: de realisatie van ons ideaal, van onze meest verheven aspiraties.


Observeer jezelf wanneer je naar muziek luistert: je voelt dat je wordt meegesleept en je hebt de neiging om je gedachten te laten afdwalen. Probeer in plaats daarvan ze te concentreren op de realisatie van projecten die je nauw aan het hart liggen. Je hebt een afspraak om een bepaalde persoon te ontmoeten, om een bepaald werk te doen: je kunt nu al bewust die ontmoeting of dat werk voorbereiden door naar muziek te luisteren. Je bent op zoek naar wijsheid, liefde, schoonheid? Stel je voor dat de muziek je meevoert naar de spirituele gebieden waar die deugden in overvloed te vinden zijn. Het geluid is een kracht die je voortstuwt, maar het is aan jou om de richting te kiezen waarin je wilt worden meegevoerd."