Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 13 juli 2017

Dagtekst van Donderdag 13 Juli 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 13 Juli 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De beproevingen - ze aanvaarden zonder ze op te zoeken

"Het is niet omdat je uiteindelijk toegeeft dat beproevingen hun nut hebben, dat je ze moet gaan opzoeken. Hoe dan ook, zij zullen jou wel vinden, wees daar maar zeker van, want er is nog nooit iemand op aarde geweest die eraan ontsnapt is. En probeer vooral niet die mensen te imiteren die heldendaden willen verrichten, ongeacht de gevaren, maar die bij de minste ongemakken van het dagelijks leven, beginnen te roepen dat ze die niet verdiend hebben. Ze slagen er alleen in om het leven voor de mensen om hen heen ondraaglijk te maken.

Niet iedereen is bestemd voor het heldendom. Anderzijds moet iedereen zich op bescheiden wijze inspannen om de moeilijkheden die zich elke dag voordoen, te aanvaarden en te overwinnen. Dit is de enige manier om nog erger leed te voorkomen. Als je je innerlijk niet hebt versterkt, worden de kleinste beproevingen werkelijk onoverkomelijk."