Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 16 juni 2017

Normaal en Natuurlijk Heilig /15 juni 2017 / by Steve Beckow

Normaal en Natuurlijk Heilig
15 juni 2017 / by Steve Beckow

Ik wens dat ik spiritueel genoeg was ontwikkeld om echt te zien en te “snappen” dat alles heilig partnerschap is. Ik snap het intellectueel maar dat is niet diep genoeg. Ik snap het niet uit ervaring en ik heb het me niet gerealiseerd.

Maar het komt steeds weer in me op als magma (lava). Alles is in heilig partnerschap. Ohhhh, dat is net buiten mijn greep (vermogen).

Om het te snappen, kost gedrevenheid. Zijn wij er in of eruit? Omdat we er buiten zijn, zijn we alleen een toerist en dat stuk is weggeregeld of past niet bij ons. Die kennis is gereserveerd voor de gedrevene.

Vol gedrevenheid. Geen lekke ballons die uit de hemel vallen.
En ik ben niet er nog niet.
Ik houd me terug. Ik weet niet zeker waarom.

Als ik kijk, wat iemand doet die op het pad van beseffen is, dan zie ik een verwarde massa met misbegrippen en gewonde gevoelens, wensen om te heersen en pogingen om die te vermijden.


Deze dooreen gehaspelde massa van zekere conclusies en gepantserde besluiten, van zichten op het leven die opkomen uit hen en uit levensverhalen die op hen letten zoals de cavalerie, is iets waar we gewoon van weg moeten stappen.

We moeten uit deze trein stappen. Die leidt naar rampen. Het ego bestuurt en gaat in – en is buiten beheersing.

Je kunt dit niet maken. Er zit geen beredenering in. De hele conversatie is het probleem en daar moet gewoon van af gestapt worden. En die moet toegestaan worden om weg te gaan. Zonder ons.

Maar de natuur vervloekt een vacuüm. We moeten dit vacuüm vullen dat we geschapen hebben. We vergezellen een hele conversatie over relaties buiten de stad. Die knijpt de boerderij uit.

We moeten nu de leegte opvulen met een nieuwe boerderij werker.
Die boerderij werker is Liefde.

In een staat van transformatieve liefde (of wat Michael en de Moeder noemen “heilige liefde”) beweer ik dat alle relaties heilig zijn.

      ***

Ik bloeide net in een staat van transformatie liefde toen ik die laatste zin opschreef. Werner Erhard zou dit noemen “dit gaat boven de lijn uit” en scheidt niet bewustzijn van het bewuste besef af. Hij noemde dit ook “transformatie”.

Het Leven ziet er anders uit vanaf dit voordelige punt, wat wij waarschijnlijk inter-dimensionaal zouden noemen.

Het verschil zou zijn zoals het verschil in jou was, die naar Disneyland wil gaan als kind met je ouders en de lange reis maken. Je bereikt eindelijk je hotelkamer met je tassen en gaat naar het balkon waar je met opgewonden ogen Disneyland ziet, dat nog geen blok van je af is. Je barst van opwinding over morgen en voldoening dat je het gemaakt hebt. Yayayayayayhaya, iedereen!!!!

Het verschil van hoe je je op de weg voelde versus op dat balkon is het verschil tussen hoe je je voelt in een staat van niet bewust besef versus hoe je je voelt in een staat van bewust besef. Op de weg voelde je je ellendig en meegesleept, op het balkon voelde je je opgevrolijkt en opgewonden.

Vanaf dit voordelige punt van opwinding en opgevrolijkt zijn, van uitstroming, van universele liefde, is het gewoon natuurlijk om vast te houden dat alle relaties heilig zijn. Dat is normaal in deze staat. Ik kan de dingen niet op een andere manier zien. Die vraag kwam niet bij je op.

Het is de aard van de oceaan van liefde om te ontvangen en te geven – om op die manier te stromen en zo. Die kan niet worden opgesloten of vast gehouden worden. Die moet rond de ruimte gaan, rond de wereld.

Als er liefde door ons heen stroomt als een snel stromende maar zijde zacht stromende rivier, is er niets wat we kunnen doen dan ons er aan overgeven. Je kunt je afvragen of we ons eerst overgeven of dat het ons eerst opslokt. Waarschijnlijk is het ’t laatste. Hoe we ook gaan, ons ego is weggewassen – een tijdje.

In die staat kan men geen kwaad doen aan een ander. Noch zou iemand dat willen.

Alle relaties zijn normaal en natuurlijk heilig.

Ik weet niet zeker of  de bewoners van die staat dat van zichzelf zouden weten Het kan zo worden geaccepteerd en duidelijk is dat de zaak nooit besproken wordt. Werner noemde dat “de achtergrond van duidelijkheid.”

De uitdaging om op deze plaats te komen van transformatie liefde of bewust besef, zoals Werner dit noemde, is om een pad te kerven dat anderen die later komen, kunnen volgen. Niet alleen op Gaia, maar op ieder van de andere planeten die opstijgen bij dit massale/stoffelijke model, waarin wij pioniers zijn.

Ik wed dat niemand de weg weet door deze specifieke jungle van relatie conversaties die we gehad hebben en in een van de heilige partnerschappen. Niemand heeft ooit gedaan wat wij eerder gaan doen.

Steve Beckow


Vertaling: winnyd@stralendetoekomst.nl