Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

donderdag 8 juni 2017

Leven op aarde en verlangen naar de hemel / 3 Juni 2017 / Arend Zeevat

Leven op aarde en verlangen naar de hemel
3 Juni 2017 / Arend Zeevat / deze versie WantToKnow.nl/be


Je wordt geboren op een bepaalde plaats, in een bepaalde tijd, binnen een bepaald gezin en een bepaalde maatschappelijke cultuur. Maar wie heeft dit allemaal bepaald? Ben jij dat? Is God dat? Of zijn het geestelijk karmische wetmatigheden? Dit zijn vragen waar ieder, die op zoek gaat naar zijn ware wezen en zijn doel hier op aarde, uiteindelijk mee geconfronteerd gaat worden. Andere essentiële vragen daarbij zijn:

·        Waar kom ik vandaan?
·        Wie ben ik?
·        Wat kom ik hier doen?

In je jeugd doe je allerlei ervaringen op, die veelal opgeslagen worden in het onderbewuste. Er zijn mensen die op jongere leeftijd al een zekere mate van Bewust Zijn mee hebben genomen in hun nieuwe leven. Zij kunnen zich op een bewust niveau meer herinneren van hun jeugd en zelfs van vorige levens dan anderen. Deze mensen zijn bijzonder gezegend. Zij kunnen een inspiratiebron voor anderen zijn, om voorbij de cultureel/maatschappelijk geïndoctrineerde denk- en voelkaders te gaan.

Deze kaders worden bepaald door het in de westerse cultuur kunstmatig geïmplanteerde uitgangspunt, dat ons leven begint bij dat ene begin en eindigt in het graf. Daarvoor en daarna is er niets. Daartussen moet je het maatschappelijk gemaakt hebben. Wanneer je dat niet gelukt is ben je een loser. Je leeft tenslotte maar één keer.