Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 14 juni 2017

Heavenletter 6046: Wanneer Je de Vensters van Jouw Hart Opent ... / Gepubliceerd op: 14 juni 2017

Heavenletter 6046:
Wanneer Je de Vensters van Jouw Hart Opent ...
Brief uit de Hemel
Gepubliceerd op: 14 juni 2017God zei:

Als ik je zou vragen om al je verlangens op een lijst te vermelden, en al je verlangens vandaag uit zouden komen, zou je springen van vreugde. Je zou zo opgewonden zijn. Je zou je beloond en geliefd voelen vandaag. Je zou weten dat de sterren om je lachen. Hoe blij zou je zijn.

Het is een goede gok dat je gemakkelijk een lange lijst kunt samenstellen. Als je geen ideeën hebt, kun je naar het internet of TV of advertenties in een tijdschrift en catalogi gaan. Er is geen tekort aan wat je zou vinden om te verlangen. De wereld biedt jou sporen van broodkruimels om te volgen en nog veel meer.

Ja, als al jouw dromen vandaag zouden uitkomen, zou je blij zijn. Je zou extatisch gelukkig zijn tot - totdat - de vreugde verdwijnt. Hoe kan het zijn dat vreugde verdwijnt? Hoe komt het dat prachtige geschenken hun glans verliezen?

De deal is dat je altijd meer kunt toevoegen aan je lijst van wereldwensen. Wereldwensen zijn gewoon niet genoeg voor jou. Wanneer je een nieuwe auto krijgt, is hij na een tijdje niet nieuw meer. Na een tijdje zijn er nieuwere auto's die de plek raken. Nieuw gaat alleen zo ver in de materiële wereld. De vergulde Lelie houd niet lang stand.

De wereld in het algemeen geeft je zeker geluk, al een tijdje. De wereld is eenvoudig niet in staat om langdurig geluk te geven. Je zou goud kunnen hebben en in een paleis zitten, en dat zou niet genoeg zijn. Het blijvende geluk is niet in staat om zichzelf vanaf de buitenkant binnenin jou te vestigen.

Duurzaam/blijvend geluk komt van binnenuit voort. Hoe intrigerend de wereld ook is - en het is intrigerend, zonder twijfel - duurzaam gelukt borrelt op vanuit binnenin jou.

Binnenin is niet hetzelfde als daarbuiten. Binnenste is binnenste. Buiten is buiten. Binnen is binnen. Basis is basis. Oppervlakte is oppervlak. Tijdelijk is tijdelijk.

In het leven wissel je tussen het leven op het oppervlak en het leven in de diepten van jouw ziel. Beide hebben. Natuurlijk wil je dat graag.

Temporale verlangens komen wellicht vanzelf en ook vanuit jouw inspanning. Zeker, je kunt het loterij winnen, maar voor het grootste deel geeft je je energie op om je wereldse verlangens te vervullen.

Wensen vinden vaak hun weg naar jou toe. Je hoeft niet hard te werken bij het verlangen. De verlangens kunnen goed op hun eigen manier voorwaarts stromen. Je hoeft je verlangens niet strak in je vuist vast te houden. Wensen kunnen hun eigen weg vinden. Verlangen heeft een leven op zichzelf.

Als je je wanhopig voelt, laat je wanhoop dan los. Kijk, het is natuurlijk voor jouw verlangens dat ze je bereiken wanneer je ze niet vasthoudt. Nodig uit in plaats van te commanderen. Begroet in plaats van te eisen.

Er is niets dat je hoeft te bezitten. Je hoeft dat welbeschouwd niet. Wat je moet hebben is om vrij te geven. Wanneer je alle vensters van uw hart opent, wat kan er dan niet voor je binnen komen?

Als je kijkt naar een zonsopgang of een zonsondergang, in tegenstelling tot wanneer je eenmaal je blik werpt op je nieuwe auto, kun je elke keer geluk voelen. Wanneer u een veld met lavendel ziet of een bloem afplukt, is vreugde van jou. Ook al kun je je blik op de natuur richten, de natuur is niet buiten je maar binnenin je. Frisse lucht geeft je altijd vreugde. De natuur is geen persoonlijk eigendom. Het is onvermijdelijk gedeeld. Niemand mag iemand vragen om toestemming. Daarom is vreugde van de Natuur hernieuwbaar, en je bent elke keer met vreugde gezegend.

Je bent niet de eigenaar van de zonsopgang. Het is van jou, en het is van iedereen. Niemand hoeft een zonsopgang te ontgrendelen. De Zon was nooit geblokkeerd. De Zon was altijd voor iedereen. Niemand moet om toestemming vragen. Niemand hoeft toegang te betalen of in de rij te wachten.

Geliefden, De natuur is binnenin jullie. Jullie zijn de Natuur.


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl