Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 30 juni 2017

Heavenletter 1825: De Hemel is Geen Fysieke Plaats / Geplaatst 30 juni 2017

De Hemel is Geen Fysieke Plaats
Brief uit de Hemel
Geplaatst 30 juni 2017


God zei:

Wanneer een lichaam sterft, zeg je vaak dat die persoon naar een betere plaats is gegaan. Ik begrijp dit, en Ik mag hier Zelf iets over opmerken. In werkelijkheid echter, is jouw geliefde nergens heengegaan. De Hemel is natuurlijk niet een fysieke plaats. Hoe kan dat zijn als het fysieke een hersenschim is.

De Hemel is een plaats van hoger bewustzijn. Dat is het verschil tussen de Hemel en de Aarde. Aards bewustzijn kweekt Aardse neigingen. Hemels bewustzijn kweekt Hemelse neigingen.

Wanneer een lichaam wegvalt, is wat overblijft Hemels bewustzijn. Hemels bewustzijn zijn de overblijfselen, niet het lichaam.

Bewustzijn is bewustheid. Wanneer het lichaam terzijde gelegd is, wordt altijd was gekend. Het fysieke bezit is weggevallen. Er is niet langer belemmering zoals op Aarde. Welke afleiding anders dan fysiek kan Hemels bewustzijn blokkeren? Het relatieve leven blokkeert het, en toch, in het relativerende leven, haast jij je om het te vinden. Jij neemt de Hemel waar, samen met al het andere, als apart van jou gescheiden. En toch, al wat jij moet doen is naar binnen kijken. Binnenin is een prachtig deel van jou. Ik zeg deel, maar Ik bedoel heelheid van jou. Ik zou kunnen zeggen binnen is een prachtig oppervlakte van jou. Maar als jij maar een hectare bent, is een hectare niet een deel van jou. Het is helemaal jou.


Ondanks het vreselijke ervan, leidt gevoel van afzondering jou terug naar Eenheid. Jij stuitert weg van het hete fornuis en je wordt aangetrokken tot balsem. Niets is meer balsemend dan de Hemel, geliefden. De Hemel zet geen obstakels voor jou neer. Het aardse leven doet dat veelvuldig. Het aardse leven is daar goed in. De Hemel is daar helemaal niet goed in. Hij is daarin niet geoefend. Waarom zou hij?

Jouw verstand is een fysiek bezit, en de gedachten die jouw verstand en cultuur ontwikkelen vertalen zich in obstakels. En toch, en toch, obstakels zijn opstapjes naar de Hemel. Wat een paradox. Het is een paradox die jij hebt, en het is het Paradijs dat jij zoekt.

Zonder het Aardse leven, wat zou zich ontwikkelen? We noemen evolutie dat wat hoofdzakelijk herkenning is. Jouw gedachten ontwikkelen zich. Jouw gedachten op Aarde reflecteren jouw bewustzijn op Aarde. Wees je bewust van de Hemel. Kijk naar de wereld alsof het is vanuit de Hemel en je zult gaan zien waar je bent. Geloof niet voor een minuut dat jij op de Aarde vastzit en dat jij vastzit met het bewustzijn waarmee jij momenteel functioneert.

Het weerbarstige verstand, ofschoon lichamelijk georiënteerd, is buitenmate krachtig. Het verstand is zo krachtig dat het jou gestrikt heeft om in ootmoedigheid te geloven, in zelfzuchtigheid, welke beide onjuist zijn en geen gelijkenis hebben met de Waarheid. Alle beperkingen er op jou zijn zijn beperkingen op Aarde. Ze zijn niet van Mij. Ik maakte niet de regels die de Aarde lijken te regeren in de wereld van de mens. Het verstand maakt gehakt van het leven op Aarde. De geest dient het hart, terwijl Ik het omgekeerd wil.

"Heb een hart" is een waardige uitdrukking. Laat jouw hart je verstand overstijgen. Het is jouw hart dat behoedzaam is. Het is jouw hart dat beter weet dan het verstand. Dat is waarom je hart gewond wordt, en het verstand komt er heel uit.

Kennis mag een mooi ding zijn, maar het is het hart dat goud is. Breng je hart terug naar zijn pure goud. Verwijder wat het verstand daar weggestopt heeft. Kom terug naar liefde. Kom terug naar Hemels bewustzijn, want dat ligt binnenin je.

vertaald door: