De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 26 juni 2017

Heavenletter 1821: Hij Die Binnenin Jou Verblijft / Geplaatst 26 juni 2017

Hij Die Binnenin Jou Verblijft
Brief uit de Hemel
Geplaatst 26 juni 2017


God zei:

Jij zou heel graag jouw lot willen weten. Jij zou graag willen weten waarvoor jij geboren bent. Ik vertel het jou op vele manieren elke dag. Jij werd geboren om belangrijk te zijn, en dat betekent om lief te hebben. Dit is waarvoor jij geboren bent.

Het enige wat jij hoeft te doen om belangrijk te zijn, is om jouw Belangrijkheid onthullen. Als jij niet jouw Belangrijkheid zelf kunt zien, onthul dan andermans Belangrijkheid voor hen. Misschien is dat jouw Belangrijkheid. Oh geliefden, laat het goed zijn om belangrijk te zijn.

Jij hebt zoveel mededogen met al degenen in verre landen die door het leven geteisterd lijken te worden. En toch om jou heen, misschien in jouw eigen huis, zijn er mensen die naar een klein glimpje van liefde verlangen. Er zijn verwilderde harten, die hunkeren naar een woord van liefde. Er zijn harten die schijnbaar van steen geworden zijn. Omdat hun behoefte aan liefde is bevroren, hebben vooral zij hebben een vriendelijk woord of blik van jou nodig.


Jij weet niet waar enig woord of kleine daad van jou begint of eindigt. Jij weet niet de bestemming van jouw woorden of van jouw liefde. Wees er zeker van, ieder woord, gedachte, actie van jou weerklinkt door de hele wereld. Het stopt misschien nooit. Het kan de hele Eeuwigheid door blijven gaan. Jouw niveau van bewustzijn heeft invloed op alles. Het heeft invloed op jou. Het beroert de wereld.

Jij bent door niets gebonden. Jij bent niet eens gebonden door jouw niveau van bewustzijn. Jouw niveau van bewustzijn is niet een voortdurende last die jij om je nek draagt. Jouw niveau van bewustzijn is afhankelijk van jou en jouw interpretatie ervan. Zelfrealisatie is Zelfrealisatie. Het is niet een medaille die jou op gespeld is. Het is niet een schat die in een ver afgelegen land gevonden is. Het is op dit moment van jou, en het is aan jou om te geven.

Zelfs als jij je nu voelt alsof jij aan de voet van een berg staat, kun je beginnen met klimmen. Niemand hoeft jou een duwtje te geven. Jij bent degene die jouw eigen voeten voortbeweegt. Hecht niet zo'n belang aan hoe ver jij nog moet gaan. Het geeft niet hoe ver jij moet komen.

Blijf gewoon klimmen. Hou jouw aandacht hoog. Jij bent begerig onderweg naar Mij. Jou bent onderweg in jouw bewustzijn. Zelfbewustzijn is bewustzijn van Wie binnenin jou is. Jij bent zeker meer dan een houten figuur die rond zichzelf paradeert.

Jij bent een drager van God en dat betekent liefde. Dit is niet een last om te dragen. Iets lichts dragen is helemaal geen last. Als jij je belast voelt, is het omdat jij niet deelt en het licht dat van jou is niet uitwerpt.

Liefde is het enige licht om uit te werpen. Uitleg van licht en liefde dienen geen doel. Definities ook niet. Alleen het delen dient. Dien woordeloos, en zie wat er gebeurt.

Wanneer jij in een soep of stoofpot staat te roeren op het fornuis, hoef je niet te zeggen: "Soep of Stoofpot, Ik ben jou aan het roeren." Wanneer jij de soep in de kommen schept, hoef je niet te zeggen: "Soep of Stoofpot, Ik schep jou in de kommen." Je hoeft ook niet te zeggen tegen degenen die hun kommen naar jou omhoog houden: "Ik ben eten in jullie kommen aan het scheppen." Serveer het gewoon. Serveer het met blijdschap op de manier waarop jij een munt in een snoepautomaat gooit.

Liefde is liefde. Licht is licht. Niemand hoeft te weten wiens hand het daar neerzette. Het belangrijke is het plaatsen.

Als jij jezelf minder opmerkt, zul jij meer van je Zelf realiseren. Als jij jouw behoeften minder opmerkt, zul jij dichter bij de top van de berg komen.

Er komt een punt in jouw beklimming waar je helemaal niet zoveel op jouw eigen benen let. Zij zijn niet jouw zorg. Jij onderzoekt ze niet. Je vraagt ze niet hoe het met ze gaat. Je beweegt ze gewoon voort, en jij gaat gewoon omhoog.

vertaald door: