Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 23 juni 2017

Heavenletter 1818: Jouw Fysieke Lichaam / Geplaatst 23 juni 2017

Heavenletter 1818:
Jouw Fysieke Lichaam
Brief uit de Hemel
Geplaatst 23 juni 2017

God zei:

Soms erken je niet hoe moe jouw lichaam is. In plaats van het te stimuleren, neem wat rust. Je kunt vermoeidheid als rusteloosheid ervaren. Zie dit als een teken, niet voor activiteit maar om rust te nemen. Als het lichaam rust wil, neem het. Ga mét het lichaam in plaats van er tegenin. Luister naar zijn signalen. Jouw lichaam verstrengeld zich in de wereld. Het hangt van jouw af. Geef het de tijd die het nodig heeft. Luister er naar.

Het fysieke lichaam dient jou goed. Het is niet de bedoeling om er een afgod van te maken maar het is er om te herkennen. Het verdient een zekere ereplaats. Vaak heb je het tot een slachtoffer gemaakt. Je hebt er de zondebok van gemaakt. Je geeft het de schuld voor veel dingen. Tóch werkt het lichaam hard voor jou.


Het lichaam is niets zonder jou. Het kan niet doorgaan zonder jou. Het zou een goed geoliede strijdwagen willen zijn. Het zou jouw Lamborghini willen zijn. Het is als een voertuig bedoelt. Het is niet bedoelt om je tegen te houden.

Jij bent véél meer dan je fysieke lichaam. Je hebt het een tijdje te leen gekregen. Beschouw het als heilig, dat wat je leent. Je onderhoud een huis dat je huurt of zelfs een huis aan het strand voor een week goed. Hoe lang je ook je lichaam bewoond, wees er aardig voor.

Jouw lichaam doet zoveel voor jouw, gedurende je opdracht op Aarde. Het is, geliefden, een van de geschenken welke Ik aan jou gegeven heb. Jouw lichaam hoeft niet het belangrijkste te zijn in je leven maar je hoeft het zich ook niet onaangenaam te laten voelen. Het heeft een plaats in je leven. Het is geen indringer. Het is de bedoeling met jou te zijn en het is de bedoeling dat jij met het lichaam bent. Je houdt toezicht over elkaar.

Hoewel het lijkt alsof de wereld het fysieke lichaam adoreert, kijkt de wereld er ook op neer. Ja, de ziel is machtig, toch is het lichaam ook niet zonder verdienste. Het neemt je overal mee naar toe. Het lacht voor jou. Het heeft de bedoeling om je een goede tijd te laten beleven. In elk geval moeten jullie samen door het leven. Het lichaam kan nergens heen en heeft niets te doen zonder jou.

Beschouw je lichaam als een gast. Geef het elke beloning. Behandel het goed. Het is niet koninklijk maar het is een gast. Doe een stapje opzij voor je gasten, zelfs als ze van plan zijn lang te blijven. Wees gastvrij. Laat je gast genieten. Geef het onderdak. Gasten blijven niet voor eeuwig. Jong of oud, een gast is een gast. In het geval van je lichaam heb je er maar een.

Lichamen dragen ogen En zijn ogen niet prachtig om in en mee te kijken? Zijn ogen niet fantastisch om te aanschouwen? Ogen zien ogen. Voor een ogenblik is daar een vluchtige blik in de ziel. Zelfs fysieke lichamen herinneren jouw eraan wat er voorbij het lichamelijke is.

Ook al vergezelt jouw lichaam jou, het heeft je niet te belemmeren. Het kan alleen maar zo en zo ver reizen en toch, ook al ben je in je lichaam, jij kunt voorbij het lichamelijke reizen. Het lichaam kan nergens gaan zonder jou. Op een dag verlaat je het. Je loopt er van weg om nooit meer terug te keren. Dit is niet iets om over te rouwen, toch moet je je vriend goed behandelen terwijl het jou dient.

Je wilt niet niet teveel van je lichaam eisen maar ook niet te weinig. Je lichaam doet alles wat jij het opdraagt. Ook al is het koppig, het probeert jou met alle vermogen te gehoorzamen. Schat zijn trouwe diensten naar waarde, dit fysieke lichaam dat zich vermoeid achter jou voortsleept.

vertaald door: