Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 20 juni 2017

Heavenletter 1815: Vergeef NU / Geplaatst 20 juni 2017

Vergeef NU
Brief uit de Hemel
Geplaatst 20 juni 2017

God zei:

Als je iedereen voor alles hebt vergeven -- dat betekent, als je iedereen bevrijd hebt van de binding met het verleden -- betekent dat dat je door het oog van een naald kunt gaan. Bevrijd iedereen van het verleden. Wat voor dreiging of beschuldiging je ook meedraagt in je hart, laat het NU los. Vergeef verkeerde harten en je zult je eigen hart vergeven. Vergeven betekent loslaten. Vergeef met al je macht en heel je hart. Vergeef iedereen voor hun zonden, geliefden, want als je een ander beschuldigt, beschuldig je jezelf.

Heel je leven heb je alleen tegen jezelf gesproken. Tegen wie je ook geschreeuwd hebt, het was tegen jezelf. Tegen wie je ook uitgevaren bent, het was tegen jezelf. Wat voor verkeerds je ook hebt gezien, jij hebt de fout begaan. Jij hebt het opgemerkt en als fout geïdentificeerd. Jij hebt het gekoesterd en je hebt het voor de wereld gekoesterd zodat de wereld nooit het verkeerde kon loslaten. De aanklager is zowel de dader als het slachtoffer. Iedereen is onschuldig óf niemand is.


Hij die goederen steelt en die verbergt, handelt uit onwetendheid. Iemand die Liefde steelt van zichzelf en haar verbergt, berooft zichzelf in het belang van zijn prikkelbaarheid. Hij laat zich in de kast kijken. Met elke steen die hij naar een ander gooit, gooit hij er twee naar zichzelf. En toch beschuldigd hij degenen die stenen gooien alsook degenen die ermee bekogeld worden.

Laat de bedrieglijke redenering los van minachting. Het is alleen maar een dekmantel voor je eigen wanhoop. Je wilt jezelf hoger maken. Zittend op een troon van oordelen maakt jou niet hoger. Wat je ook afbreekt, je breekt jezelf af. Welke belemmering je ook opwerpt, je belemmert jezelf. Wat je ook gevangen zet, je zet jezelf gevangen. Je kunt niet iemand anders in het gevang gooien zonder er zelf heen te gaan. Je kunt niet iemand in de steek laten zonder jezelf in de steek te laten. Je kunt niet iemand anders bevrijden zonder jezelf te bevrijden.

Wanneer laat je Mijn mensen gaan? Wanneer stop je met Farao te zijn? Je bent hoe dan ook alleen maar een bedrieger geweest. En het was jezelf die je bedrogen hebt. Houd op met jezelf te belemmeren met de oordelen die je maakt. Alle oordelen zijn onjuist omdat ze kortzichtig zijn. Ze laten teveel weg terwijl ze tegelijkertijd een te onbuigzame ruggengraat hebben. Ze houden teveel van de aarde en te weinig van de Hemel. Ze houden de wereld stevig in hun greep en hebben geen hand over om de Hemel te ontvangen.

Om de Hemel op aarde te brengen is alles wat je hoeft te doen de schaduw te verwijderen die hem blokkeert. Jouw eigen gedachten blokkeren de Hemel. Jouw eigen gedachten blokkeren je visie. Dat je je denken moet veranderen is een zwakke aanduiding. Je gedachten veranderen? Gooi ze eruit! Hou alleen de Liefde. Hou de Liefde intact en vrij vliegend en jij zult intact zijn en de Liefde zal vrij stromen.

In welke situatie dan ook, pas Liefde toe. Laat Liefde jouw voorzittershamer zijn. Laat Liefde jouw trompetgeschal zijn. Genoeg van afkeuring. Kondig Liefde aan. Spreek Liefde uit zoals IK het uitgesproken heb. Stop met het zoeken naar redenen om geen Liefde te kennen.

Jij die aarzelt om Liefde te geven, hebt haar verzameld in een of andere uit het zicht plek, of hebt haar in de vuilnisbak gegooid. Draag Liefde met je mee. Hou haar vóór je, zodanig dat je haar kunt zien. Bekommer jezelf om de Liefde die je geeft. Bemoei je met jouw eigen Liefde.

Houd op naar anderen te kijken, die jou voorzien van een gevoel van welvaart en dan hoef je anderen niet meer te corrigeren. Laat allen oké voor jou zijn, dan zal de aarde met plezier draaien. Jij hebt de wereld al veel te lang laten draaien alleen heb je de vreugde eruit gelaten. Wellicht dacht je dat veroordelen beter was want waarom heb je anders daar de nadruk opgelegd? NU weet je hoe je Liefde moet uitzenden. Nu weet je haar te ventileren. NU weet je dat Liefde aan jou is om te geven. Nu weet je hoe je de Liefde hoog moet houden. Gooi haar naar de hoogste Hemel en ze zal op aarde landen. Liefde zal op je komen als een fijne regen of als het ochtenddauw op het gras en het zal lijken alsof de dauw vanuit jou komt.

vertaald door: