Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 18 juni 2017

Heavenletter 1812: Kijk naar Jezelf, Geliefden / Geplaatst 18 juni 2017

Kijk naar Jezelf, Geliefden
Brief uit de Hemel
Geplaatst 18 juni 2017
God zei:

Neem meer in aanmerking hoe jij anderen behandelt dan hoe jij behandeld wordt. Dat is hoe jij uit de modder stapt. Je bent het er toch eens dat het een goed idee is om uit de modder te stoppen, nietwaar? Als je niet wenst disharmonie te bevorderen, wat kun je dan anders doen dan er bovenuit stijgen?

Een ander kan de route van hun keuze maken. En jij kan die van jou gaan.
Om te proberen iemand te veranderen is vergeefs. Het is niet aan jou om iemand te veranderen. Jij bent niet de waarheidzegger van iemand. Het is niet aan jou om beschuldigingen te maken. Het is niet aan jou om iemand tot jouw verbetering te veroordelen. Jij bent niet hier op Aarde om iemand te verbeteren. Jij bent er om de wereld te verbeteren. En dat betekent jouw perceptie te verbreden. Dat betekent een nieuwe richting gaan.


Fouten aanwijzen is fouten aanwijzen. Het zou lijken dat het doel te dient buiten jouw klagen. Klaag niet. Klagen staat een spoor van ontevredenheid toe om uit jou te sijpelen. Je kunt denken dat jij beter bent dan iemand anders, maar Ik verzeker jou dat iedere fout die jij aanwijst in iemand anders, die van jou is of tenminste gelijk is aan die van jou, of hem overtreft.

Jij bent niet de Keizer van de Wereld. Jij bent een verlichter ervan. Ben je dat vergeten? Ben je vergeten dat jij een verspreider van licht bent? Licht verspreiden op iemand anders zijn foute Menselijkheid is niet licht verspreiden. Het is de schaduw betalen.

Het maakt niet uit hoezee je denkt dat je gelijk hebt in het aanwijzen van fouten in iemand anders zijn manieren, jij hebt het mis. Het maakt niet uit hoe juist jouw beoordeling is, het is niet aan jou om die te maken. Jouw moeite is evengoed misplaatst. In de eerste plaats luistert niemand. Wanneer was het de laatste keer dat iemand tegen jou zei: "Dank je wel voor het aanwijzen van de fout van mijn manieren?".

Kijk naar jezelf. Bind je eigen schoenveters vast. Wees een expert van meer dan je richten op fouten. Overweeg dat wat de andere persoon mist jij moet vullen. Misschien wel. Misschien niet. Wees in ieder geval niet iemand die een ander op zijn fouten wijst. Van foutvinders zijn er dertien in een dozijn. Val op door jouw toegevendheid naar gebreken van anderen toe.

De meeste van jouw klachten draaien om hoe iemand jouw behandeld heeft. Jij voelt je slecht behandeld, niet genoeg behandeld, niet genoeg voor gezorgd. En jij zoekt een remedie voor de situatie. Hoe beledigend iemand ook is geweest, wat ook de zorgen zijn, jij heb iets van de situatie gemaakt wat niet aan jou is om te maken. Jij heb conclusies getrokken die jouw jurisdictie te boven gaan.

Jij bent niet een verbeteraar van iemands leven. Jij moet niet je leven besteden aan hoe jij denkt dat anderen zich moeten gedragen. Dat is niet jouw specialiteit.

De zaak is om jouw visie op het leven en jouw visie op de mensen daarin te verbeteren.
Kijk naar jezelf, geliefden, in alle dingen.

Wees niet van andere afhankelijk om jouw behoeftes te vervullen. Jij en Ik vervullen jouw behoeftes, niemand anders. Jij en Ik geven jou geluk. Ik geef jou alle liefde in de wereld. Niemand anders kan jouw leven oplappen. Jij blijft niet altijd in de mallemolen van het leven.

Als het lijkt dat liefde en goedkeuring aan jou geweigerd worden, vind dan ergens iets om jouw liefde en goedkeuring aan te geven. Geef het op zijn minst aan jezelf.
Zoek je geluk maar het verblijft. Het hoeft niet bij iemand anders te verblijven.

Wat voor lessen jij ook in het leven denkt te hebben geleerd, er zit een diepere les onder. Op een of andere manier heb jij je vastgehouden aan een illusie. Jij hebt jezelf blind gemaakt. Niemand anders deed dat. Niemand anders kan dat.

Jij bent je eigen held. En als je jezelf meer als slachtoffer ziet dan als held, dan heb jij jezelf aangewezen als slachtoffer. Jij hebt de vinger naar jezelf gewezen. Jij hebt een verklaring van pijn gemaakt in plaats van een verklaring van liefde. Draai het nu in een andere richting. Laat het verleden voor eens en voorgoed achter. Speel jouw leven niet opnieuw af. Til het op.

vertaald door: