Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 17 juni 2017

Heavenletter 1811: Overeenkomstig Jouw Hart / Geplaatst 17 juni 2017

Heavenletter 1811:
Overeenkomstig Jouw Hart
Brief uit de Hemel
Geplaatst 17 juni 2017


God zei:

Jij bent op de Aarde om je te ontplooien, maar je bent hier niet voor lessen. Hoe dan ook leer je, ofschoon evolutie niet hetzelfde is als leren. Het is meer een groeien. Net als jouw lichaam vanaf eerste kindsheid moeiteloos groeide, zo stijgt jouw evolutie. Jij bent hier niet op Aarde voor een prestatie. Inspanning is niet natuurlijk. De roos spant zich niet in om een roos te zijn. Noch hoef jij je in te spannen om Gods kind te zijn, wat jij toevallig bent.

Jouw spirituele ontwikkeling is een natuurlijk iets. Jij zult je ontwikkelen met of zonder techniek. Het is niet zozeer dat jij keuzes maakt om jouw ontwikkeling te versnellen. Het is meer dat jij keuzes maakt naar aanleiding van jouw ontwikkeling. Jouw keuzes zijn een indicatie van waar jij bent. Dat is inclusief jouw keuzes van woorden, gedachten, daden.

Het is niet aan jou om iemand anders te na te doen. Dat anderen de voorkeur hebben voor de kleur blauw betekent niet dat jij ook blauw moet kiezen. Kies overeenkomstig jouw hart. Misschien is roze de kleur van jouw keus. Misschien weet je het niet, en misschien verandert het van dag tot dag. Misschien vind je een kleur leuk voor een gelegenheid, en een andere kleur voor een andere. Misschien vind je rood in een kamer leuk en niet in een andere. Keuzes zijn aan jou om te maken. Kan er goed of verkeerd zijn wat voorkeur betreft? Is er een regel voor voorkeur die je moet volgen, of is de voorkeur simpelweg aan jou?

Streef maar kopieer niet. Bewonder wat je kunt bewonderen, en kom dan terug naar jouw hart. Het is nodig om je eigen weg te vinden. Leer je van anderen observeren? Ja. Is dat anders dan anderen kopiëren? Ja.

Observeer. Er zijn zekere dingen die je leert van anderen. Welke vork je moet gebruiken bijvoorbeeld. Hoe je moet autorijden is een ander. Wanneer het op paden in het leven aankomt, moet jij de kiezer zijn. Iedereen op Aarde mag jou advies geven. Jij hoeft advies niet te negeren en evenmin te volgen. Jij negeert niet dat Ik jou vrije wil gaf, niet om een punt duidelijk te maken, maar opdat je weet dat jij gezegend bent met de wil om keuzes te maken.

Jij hoeft niet in iemands voetstappen te treden. Je hoeft ook niet een nieuwe greppel te graven. Wees alleen zeker dat jouw voeten gaan waar jij verkiest. Jij moet de beweger zijn van jouw eigen leven, niet om de nadruk op jouw onafhankelijkheid te leggen, maar om vrijuit te bewegen. Zie je het verschil?

Jij hoeft niet jouw onafhankelijkheid te verklaren. Die heb Ik al voor je verklaard. We praten over jezelf met anderen vergelijken of met hen een tegenstelling vormen. Natuurlijk is dat ook een keus, toch is het meestal niet het beste gebruik van jouw leven. Dat iemand anders 100 pond weegt, betekent niet dat jij dat ook moet. Dat iemand iets doet is voor jou geen reden om het niet te doen.

Leer maar kopieer niet. Kopiëren is meer zoiets als je voorwenden dat je iets hebt geleerd. Wees wie je bent en waar je bent. Als je in groep zes bent, is dat prima. Als je in de twaalfde groep bent, is dat ook prima. Als je op de kleuterschool bent, is dat prima. Waar je ook bent, het is prima.

Individualiteit is niet iets dat je hoeft weg te halen. Het is heel prima om Joe of Mary Ann te zijn. Je bent niet hier op Aarde om jezelf te veranderen. Jij bent hier om te zijn wie je bent en dat is grote liefde. Hou van jezelf, hou van degene jij vandaag lijkt te zijn.

Dit betekent niet dat jij moet blijven zoals jij bent. Het betekent jezelf eren zelfs als je groeit. Eer jezelf zelfs in het voorbijgaan. Het is waar, jij bent vandaag wijzer dan gisteren. Het is alleen maar dat gisteren eerder kwam dan vandaag. Zegen gisteren, en zegen vandaag.

Groei naar jouw hoogte. Natuurlijk. Je weet nog niet jouw hoogte.

vertaald door: