Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 10 juni 2017

Heavenletter 1804: Wees Waakzaam voor Vandaag / Geplaatst 10 juni 2017

Wees Waakzaam voor Vandaag
Brief uit de Hemel
Geplaatst 10 juni 2017


God zei:

Vandaag ga jij over naar een nieuw niveau van bestaan. Overgaan is een term die uitdrukt was al gebeurd is. Jij bent overgegaan. En vandaag erkennen wij dat.
Je weet dat jij niet dezelfde persoon bent die jij vorig jaar of afgelopen maand was. Weet nu dat jij elke dag hoger gaat. Elke dag een stapje hoger. Het maakt niet uit hoe het jou lijkt, iedere dag ben jij op een nieuwe hoogtepunt.

Het is als een bladzijde van een boek lezen. Je leest hem, en nu sla je de bladzijde om. Iedere dag van jouw leven is een omgeslagen bladzijde. We eindigen de vergelijkingen daar, omdat in het leven, anders dan een boek, je niet moet terugkeren naar een vorige bladzijde, niet eens naar de laatste. Jij bent nu simpelweg op een nieuwe bladzijde. Jij bent een nieuwe bladzijde.


Snel ontvouwen de bladzijden zich, en een heel leven wordt geschreven. Jouw leven wordt geschreven. En jouw leven is fascinerend, en het heeft zeker jou gefascineerd. Het is een van de meest interessante dingen die jij kent. Het leven heeft zo zijn eigen manier, en er is altijd meer. Hoeveel mensen en hoeveel dagen, en iedere dag is nieuw voor allen. Vandaag is een nieuwe bladzijde in jouw boek.

Jij bent niet bedoeld om een verzamelaar van jouw leven te zijn. Jij bent niet bedoeld om notities erop te maken, om verwijzingen te maken of te onderstrepen. Jij bent simpelweg bedoeld om het onbelemmerd te leven vanaf de vorige bladzijde.

Beschouw jouw leven meer als een losbladig boek. Iedere dag vliegt de pagina waarop geschreven is weg. Alleen witte pagina´s verschijnen. Snel worden de pagina´s gevuld, en snel vliegen ze weg.

Het is niet de bedoeling dat jij stenen op jouw pagina´s legt om ze te beletten weg te vliegen. Jij moet de pagina´s laten gaan. Ze hadden hun dag. Nu is het de beurt aan een nieuwe dag.

Of het leven is als een waterrad dat blijft ronddraaien. Het waterrad blijft draaien en het maakt niet uit waar het het laatst spetterde. Het spettert nu. En nu ben je levend, en dit is het leven dat jij leeft.

Het leven wordt geleefd. Het wordt niet gedacht. Het wordt niet herinnerd. Het wordt niet voorspeld. Het wordt geleefd. Wees wakker vandaag.

Als jij op een boot op de Mississippi bent, mag jij jouw boot elke avond aanleggen, maar ‘s morgens start jij weer opnieuw. Jij rekent niet uit hoeveel water er is onder je boot. Jij vaart er alleen op. Wanneer je bij een bocht komt, ga je die door. De kust is jouw leidraad. En zo is het, jij vaart op het leven alsof het een rivier was. En dus peddel je met jouw riemen.

Het leven kan niet vastgehouden worden. Het moet niet bevroren worden. Het is niet bedoeld om stil te staan. Het is bedoeld om door te gaan.

Het is verdeeld in dagen, en toch stopt het nooit. Slaap lijkt een onderbreking. Als je rust, begint het leven opnieuw. Het leven erkent jou, maar het stopt niet voor jou. Het trekt jou meer met zich mee.

Je kunt het leven niet vangen, en toch heeft het jou in zijn macht. Het leven draagt jou voort. Jij bent niet de aanstichter ervan, maar meer dat jij ermee verbonden bent.

Jij bent een marathonzwemmer in het leven. Jij gaat over het Engelse Kanaal. Jij gaat over het hele universum en springt van ster naar ster en maan naar maan. Het leven blijft niet stilstaan voor jou. Het leven neemt jou mee.

En dus ga je hoger elke dag. Iedere dag is maar een tijdelijk kenmerk. Jouw leven is een continuüm, en het is machtig. Jij bent aan het vliegen.

vertaald door: