Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 7 juni 2017

Heavenletter 1801: Jouw hart en Jouw Woorden / Geplaatst 7 juni 2017

Jouw hart en Jouw Woorden
Brief uit de Hemel
Geplaatst 7 juni 2017


God zei:

Wat jij zegt en wat jij voelt is bedoeld om hetzelfde te zijn. Er hoeft geen splitsing te zijn tussen jouw hart en jouw woorden. Boven alles, jij wilt niet jezelf voor de gek houden.

Nu, Ik praat niet over de gewone beleefdheden en groeten in het leven. Wanneer iemand jou vraagt hoe het met je gaat, hoef je niet een lange lijst op te noemen met klachten om eerlijk te zijn.

Ik verdedig nu niet onbeschaamdheid. Als jouw vriend jou heeft uitgenodigd voor een maaltijd en hem jou serveert, dan is dit niet de juiste tijd om te zeggen dat jij niet van uien houdt. Weet hoe een woord van jou belangrijk is. Ken de kracht van jouw woorden. Ken de kracht van wat jij zegt. Weet dat er zaken zijn om naar te kijken, maar niet altijd.


Wanneer jij zaken van het hart of zakelijk bespreekt, wees dan openhartig. Het is zo simpel om eerlijk te zijn. Het is schijn die moeilijk is. Het is niet nodig om jouw gevoelens weg te slikken of om ze verborgen te houden vanwege vervreemding of gekwetstheid of om niet het resultaat te krijgen dat jij zou willen. Wanneer jij niet eerlijk in je hart bent geweest, heb je het belogen. Elke winst van een onjuiste voorstelling is onrechtmatig verkregen.

Je hoeft niet te zijn wat de andere persoon jou wil laten zijn. Vertellen wat onjuist is, is een verantwoordelijkheid van jou aan de ander. Zowel gever en nemer waarderen eerlijkheid. Het is als jouw kaarten open op tafel leggen. Jouw kaarten niet open op tafel leggen is een uitvlucht.

Wanneer jouw woorden niet gelijk zijn aan de waarheid van jouw hart, is er iets wat in slechte staat is. Het voelt niet goed. En zeggen wat niet zo is verstoort de omgeving.
Als je laatst niet hebt geprobeerd om gewoon eerlijk te zijn, probeer het nu en zie hoe ontspannend het is. Het staat jou toe om beter te ademhalen. Dan is er geen andere schoen meer om te laten vallen. Vanuit eerlijkheid, kan overeenstemming komen. Kracht komt niet van iets anders dan eerlijkheid.

Het is oneerlijkheid om niet voor je mening uit te komen. Niets zeggen is geen geneesmiddel. Het is ontwijking. Het is uitstel. Misschien is er nu geen beter moment om te zeggen wat waar is voor jou. Niemand zegt dat het de ultieme waarheid is. Het is gewoon hoe jij iets nu ziet, het is niet nodig om ze zeggen hoe je het zou willen, niet nodig hoe anderen zouden willen dat jij het zag, maar hoe jij het doet.

Wanneer iemand jou een vraag stelt, kun je beter de vraag beantwoorden dan bedenken wat zij aan het vragen zijn. Dit ziet er misschien uit als iets kleins om te doen voor jou. Als dat zo is, dan is het iets kleins voor jou om eerlijk te antwoorden.
Doe het leven niet af als iets anders. Wanneer jij dat doet, is het net als een namaakstem gebruiken, maak hem hoger of lager dan hij is. De toon van je eigen stem is prima. Gebruik hem. Gebruik eerlijke taal.

Dit is niet om mensen een standje te geven, nee, niet dat. Jij kunt eerlijk zijn zonder dat. Jij kunt duidelijk zijn. Jij hoeft niet onaardig te zijn om duidelijk te zijn. Het is een onbeleefdheid om iemand in het duister te laten.

Vertellen wat waar is voor jou is als de soep helder maken. Het is gewoon het vet weghalen.

Als jij je leven simpeler wilt maken, is dit de manier om het te doen.
Bovenal, wees eerlijk tegen jezelf.

Wanneer jij jouw koelkast schoonmaakt, ben je eerlijk tegen jezelf. Er is voedsel dat je bewaarde maar niet gebruikte. Je hoeft niet te veinzen dat je het eens zal gebruiken. Jij gooit het nu eruit. Wat een heerlijk gevoel is dat. Dat is hoe eerlijkheid voelt, net als de koelkast schoonmaken.

vertaald door: