Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 6 juni 2017

Heavenletter 1800: Het Einde van Boosheid / Geplaatst 6 juni 201

Heavenletter 1800:
Het Einde van Boosheid
Brief uit de Hemel
Geplaatst 6 juni 2017


God zei:


Wat is het dat jouw hart toestaat om pijn te hebben? Jouw hart was niet gemaakt voor pijn, toch is het eraan gewend geraakt. Hoe verwijder je de pijn uit je hart? In de eerste plaats hoe laat je hem niet meer toe? Wat is het in het leven dat jouw hart wringt, uitput, het rauw maakt? Waar komt die gevoeligheid vandaan?

Het komt van jou. Jouw verstand geeft een order om zich te onthullen. Het geeft een order aan jou iedere gebeurtenis en persoon in je leven om te draaien en uit te vinden wat voor ruwheid daar is, en dan om het als een persoonlijke belediging op te nemen. Het is alsof iedereen om je heen die iets raars doet of zegt een raar ding gemeend moet hebben voor jou. Geliefden, het is hun eigen hardop denken. Het is hun eigen mompelen van hun lippen. Het heeft niets met jou te maken.


Zelfs als iemand jou zou slaan en jouw naam zou vervloeken, is het helemaal van hen, niet van jou. Zij hebben het mis. Hoe groter hun fout, hoe minder het aan jou is om het persoonlijk te nemen. Is dat misschien het tegenovergestelde van wat jij tot nu toe gedacht hebt?

Als iemand boos op jou is, werkt hij of zij iets uit in hun eigen hoofd. Ze mogen tegen jou schreeuwen, maar ze zijn het zelf waar ze boos op zijn. Hun boosheid behoort aan hen. En hoe ze ook proberen, ze kunnen er niet van afkomen door jou. Is het niet belachelijk om iemand de schuld te geven voor hun eigen afschuwelijke boosheid? Ben jij hier mee eens?

Dan geldt hetzelfde voor jou. Zelfs wanneer de boosheid van iemand anders bij jou boosheid ontlokt, zijn zij niet verantwoordelijk. Jij bent dat. In ieder geval, jij bent niet hier op Aarde om boosheid met boosheid te verhandelen.
Het is aan jou om liefde te verhandelen, dat is alles.

De andere wang toekeren betekent niet om aan te bieden om meer geslagen te worden. Het betekent om je af te keren van boosheid. Het betekent een ander aspect van jezelf laten zien. Je mag denken dat jij hier niet toe in staat bent. Wanneer heb je het geprobeerd?

Wat is het dat jij denkt dat jij moet verdedigen? Jouw eer? Als het jouw eer is die op het spel staat, vertegenwoordig jezelf dan met eer. oog om oog is geen eer. Ik weet niet wat jij het noemt, maar het is geen eer. Ik noem het ego, die deftige pompeuze indringer die jou ophitst en aan jou oneer veroorzaakt.

Iemand kan jou alle namen noemen waar ze aan denken, en jij hoeft we niet aan een te antwoorden.

Als jij voortdurend kookt van woede over iets, zijn het jouw ego's gloeiende kolen die jij aansteekt.

Woede en vechten zijn een verknoeiing van het leven. Zij zijn niet waarvoor het leven bedoeld is. En wanneer jij kijkt naar de woede in het kille licht van de dag, zie je ook de bedrieglijkheid en dwaasheid ervan. Woede is een spel dat jij speelt en dat jij niet kunt winnen. Zelfs als je een wedstrijd wint, ben je zegeloos. Wat is de schat in jouw woede om iemand anders zijn woede te overheersen? Of wat is de waarde als jouw spieren groter zijn dan die van iemand anders, of jouw stem luider is, of jouw argumenten beter zijn? Wat is er wat jij mogelijk kan winnen dan verslagenheid?

Sla jouw woede bont en blauw als je dat wilt, maar niet iemand anders voor die van hem.

Er zijn niveaus van woede. Sommige woede suddert. Sommige woede is woest kokend. Alle woede werkt tegen jou. Het kookt jouw bloed, en het ondergraaft jouw energie. Het versmalt jouw bloedaderen. Het maakt jouw slagaders dicht. Woede straft jou omdat jij het hebt.

Als je nu niet de woede kan uitbannen, zet het dan in ieder geval op zijn plek. Er is geen plek voor in je hart.

vertaald door: