Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 3 juni 2017

Heavenletter 1797: Koop de Diamant / Geplaatst 23 juni 2017

Koop de Diamant
Brief uit de Hemel
Geplaatst 23 juni 2017


God zei:

Wat nu belangrijk voor jou lijkt te zijn wordt later iets kleins. Laat jouw stuwkracht bij de liefde zijn. Dit is praktisch.

Laat liefde jouw hart en ziel en iedere gedachte bezetten. Als je gelukkig wilt zijn, is dit wat je moet doen.

Als je een keus hebt om zirkonium of een diamant te kopen, en de echte diamant heeft een goedkoper prijskaartje, weet jij welke je zou kopen.

Toch komen pijn en kwaadheid en ergernis en pijn met een hoger prijskaartje, en te vaak koop je ze eerder dan liefde.

In het winkelcentrum kun je overal langslopen. Je voelt je niet gebonden om dit of dat te kopen alleen omdat het in je nabijheid ligt. Moet het dan moeilijker zijn om voorbij moeilijkheden in allerlei vormen te lopen? Is dit ontwijking? Is jezelf verdriet besparen ontwijking?


Zegen een situatie. Geef er jouw liefde aan. Maar je hoeft hem niet te kopen. Je hoeft hem niet weg te laten leggen of op een creditcard te zetten. Je hoeft hem simpelweg niet te kopen. Geliefden, je kunt niet alles kopen wat op jouw weg komt.

Wanneer Ik zeg hou van alles en iedereen, zeg Ik niet om jouw hart weg te geven of je dat nu voelt of niet. Ik zeg jouw hart terug te roepen, want het behoort aan jou.

Jij bent geen verontschuldiging schuldig noch moet je er een ontvangen. Als een relatie verandert, is die veranderd. Het maakt niet uit wie verantwoordelijk is voor de verandering.

Wat iemand zei of deed, wat heeft dat met iets te maken? Iets is veranderd, en jij gaat verder en vindt een nieuwe balans. Doorgaan hoeft niet perse weggaan te betekenen ofschoon dat wel kan. Dat is iets wat je uit moet zoeken, wat niet betekent dat je alles uit moet zoeken.

Of het je huwelijkspartner is of een moeder of vader of kind, doorgaan betekent blijven en het uitwerken. Maar weet dat er niets voor jou om uit te werken is behalve de conditie van je hart. Als de liefde in jouw hart niet echt voelt, laat dan jouw liefde een simpele zegen zijn voor jezelf en de ander. Je hoeft ze geen kwaad te wensen. Je wenst in je hart dat je je beter voelt. Zegen en je zult je beter voelen. Het kost niets om jezelf en een ander te zegenen, en het zal jou grote beloningen geven.

Je loopt door een straat, en je ontmoet iemand. Je zegt hallo, en je zegt dag. Hallo en dag zijn allebei groeten. Soms moet je kiezen. In relaties, mag hallo makkelijker zijn geweest, maar dag is niet dodelijk. En misschien kun je op een later tijdstip weer hallo zeggen. Dag voor nu is oké. In ieder geval is het een tekenend iets op Aarde, want in Werkelijkheid is er geen ontmoeting en geen afscheid. Er is Eenheid.

Een gevoel van Eenheid kan zeker onderbroken worden, maar Eenheid zelf niet.
Wat belangrijk schijnt is alleen wat belangrijk schijnt. Je kunt zelfs zeggen dat een situatie belangrijk is, zelfs urgent, maar het is geen noodtoestand. Het is een vals alarm. Dat wat niet waar is, is vals. Elke scheiding is vals.

Je hart vernieuwen tot bewustzijn van Eenheid is jouw opdracht. Weg zijn van bewustzijn van Eenheid is een oppervlakkige wond. Het is als jouw vinger in het water duwen. Haal je vinger eruit, en het water is als het was. Het water is niet gewond.

Je kunt je een diepe wond voorstellen zoveel je wilt, maar dat betekent niet dat hij diep is. Wat voor wond jij ook voelt, groot of klein, liefde wast hem weg. Met liefde vanuit je hart vervliegen alle wonden.

En wanneer jouw hart geen liefde voelt, heb dan toch lief. Hou van de zonsopgang en de zonsondergang. Hou van de boom buiten jouw raam. Hou van de schepping. Hou van jezelf, en hou van Mij. Wat is er werkelijk anders te doen?

vertaald door: