De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

vrijdag 2 juni 2017

Heavenletter 1796: Het Verleden Is Verouderd / Geplaatst 2 juni 2017

Het Verleden Is Verouderd
Brief uit de Hemel
Geplaatst 2 juni 2017


God zei:

Laat wat gebeurd is, gebeurd zijn. Een moment geleden is verleden. Wat je dacht en wat je voelde even geleden is niet langer geldig. Het maakt niet uit hoeveel getuigenissen en bewijs jij hebt, het verleden heeft geen geldigheid. Kondig het aan of veroordeel het verleden zoveel je wilt, maar toch is het verleden is niet langer geldig, niet dat het ooit echt zo was.

Het verleden was een gemoedstoestand. Laat jouw gemoedstoestand gaan.
Gedachten van het verleden zijn gedachten van het verleden. Zelfs het zoete verleden is voorbij. Herinneringen mogen blijven hangen. Herinneringen zijn nu alleen herinneringen. Het verleden kan jou niet echt huidige blijdschap geven, alleen een aandenken eraan. Het is niet aan het verleden om jou nu blijdschap te geven. Op dezelfde manier hoeft ook het verleden jou nu geen pijn te geven. Het verleden is voorbij. Het is niet onschendbaar. Jij hoeft het niet te kiezen.


Wat ook jij als probleem zag, zag je toen als probleem. Het hoeft niet steeds een probleem te blijven. Een waargenomen moeilijkheid is net als een brief die je ontvangen hebt. Jij kunt niet de brief blijven lezen. Je moet hem wegleggen. In ieder geval zijn de dingen veranderd sinds de brief geschreven werd. De dingen zijn veranderd sinds jij voor het eerst de brief las. Al jouw herinneringen aan het verleden zijn net als brieven die jij in een lade bewaart. Brieven zijn brieven. Zij zijn niet echt.

Waarom zou jij het verleden de les lezen? Het is al weg. Jij kunt het alleen uit je gedachten schoppen waar het was blijven hangen. Het verleden is verouderd, geliefden, en jij hebt nu je leven.

Zeker het verleden is niet de Waarheid. Zelfs wanneer je precies weet wat er gebeurd is, is het verleden vervaagd. De ketel kookte een paar minuten geleden.

Er kwam stoom uit. En nu is er geen stoom.

Zelfs vanuit een relatief gezichtspunt bestaat het verleden niet langer. De kalender heeft een hokje voor een andere dag. Jouw polshorloge geeft een nieuwe datum. Jij kan je kalender terugdraaien naar de vorige maand of jouw polshorloge terug naar gisteren, maar het is zinloos. Tijd is zinloos, geliefden, behalve voor de grenzen die hij maakt. Tijd is alleen nuttig omdat jij het zegt. Tijd is niet echt actueel.

Tijd is een illusie. Het is tijd voor jou om hem te verbeuren.

Misschien was er gisteren een twistgesprek. Het hoeft niet vandaag door te gaan in je gedachten of in het echt. Alle twistgesprekken zouden verdwijnen van het aangezicht van de Aarde wanneer jullie, Mijn kinderen, het verleden zouden laten gaan.

Alles waar je aan vasthoudt is het verleden. Wat jij het heden noemt gaat nu aan jouw ogen voorbij. Je kunt het niet vasthouden. Dit moment is niet om vast te houden. Beschouw het als een pluis van een paardebloem, en blaas hem weg. Jouw verborgen gedachten zijn net als de paardenbloemen die zaad schieten. Laat niet jouw oude gedachten opstaan. Er zal volgend seizoen een nieuwe paardenbloem groeien. Dat is prima. Maar oude gedachten broeden.

Vergeet jouw oude gedachten. Dreg ze niet langer op. bedenk dat zelfs die welke jij een minuut geleden had nu oude gedachten zijn. Zet ze in een klein bootje en stuur ze op weg. Het bootje mag niet terugkomen naar jou. Het bootje gaat nu de zee op waar oude gedachten gaan.
Gedachten zijn op de eerste plaats niet veel. Ze zijn enkel gedachten. Elektrische impulsen. Elektriciteit is niet bedoeld om vast te komen zitten. Noch ben jij bedoeld om vast te komen zitten in jouw gedachten.

Laat je gedachten nu gaan. Sta op. Kom nu uit de stoel waar je in zit.

vertaald door: