Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 20 juni 2017

Genezende muziekklanken / Gepubliceerd 9 juni 2017 | Door Ans Hoornweg

Genezende muziekklanken
Gepubliceerd 9 juni 2017 | Door Ans Hoornweg


Ergens hoog in de bergen woont een uitzonderlijke man, waarvanniemand weet waar hij vandaan komt. Behalve zijn eenvoudige berghutje en z’n geliefde dwarsfluit bezit hij niet veel, en leeft hij van wat Moeder Natuur hem te bieden heeft. Op heldere dagen, wanneer de wind in de goede richting staat, kunnen de mensen in het bergdal zijn prachtige fluitconcerten horen die klinken als heldere bergbeekjes.

Af en toe ontvangt deze man zieke mensen in z’n berghutje, waarvan sommigen zo ziek zijn dat ze door hun familie op een ezel naar boven worden vervoerd. De man spreekt nooit met deze zieke mensen – eigenlijk met niemand waardoor men denkt dat hij geen spraak heeft – maar hij ‘luistert’ naar wat de Ziel van de zieke hem over zijn of haar ziekte vertelt, waarna de man hen geneest dmv zijn fluitmuziek.

Soms gebeurt het dat een ziek persoon ongenezen huiswaarts keert. Dat komt omdat de Ziel van die persoon heeft aangegeven dat de dood spoedig in zal treden omdat het zijn of haar tijd is. Maar in de meeste gevallen spreekt de Ziel zich anders uit en laat Zij aan deze bijzondere man weten welk orgaan er geheeld mag worden dmv zijn fluitspel. Deze man krijgt ook door welke toonsoort bij het te genezen orgaan hoort, want elk orgaan heeft nl. z’n eigen, specifieke frequentie.

Zodra de man begint te spelen voor z’n zieke medemens wordt het doodstil rondom de berghut, want alles wat leeft weet dat dat een Heilig Moment is. De fluitklanken die deze man op het zieke orgaan richt zijn zó mooi en liefdevol, waardoor het lijkt alsof de tijd dan even stilstaat, maar zodra hij stopt met fluiten beginnen de vogels weer volop te zingen en te kwetteren.

Vogels begrijpen wat muziek en haar trillingen/frequenties doen. Zij doen nl. hetzelfde met de trillingen van hun gezang als deze man doet met z’n bijzondere fluitspel, maar bij hen heeft hun gezang effect op de natuur.

Weet dat in de toekomst meerdere mensen de gave om te genezen met geluiden zullen krijgen (dat kan dmv diverse instrumenten). Het is niet alleen fijn, maar ook belangrijk om regelmatig naar mooie muziek te luisteren, want door de klanken en trillingen van mooie muziek gaat alles in jouw lichaam mee vibreren – en met name ons hart wordt geheeld door de vibraties van die muziek.

Weet echter dat muziek niet alleen helend werkt voor ons lichaam, maar ook dat het een Wereldtaal is die door alles en iedereen begrepen en gevoeld wordt.

Veel liefs, Ans