Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 2 juni 2017

DE ENERGIE VAN JUNI / 1 juni 2017 / Door Fran Tielemans

DE ENERGIE VAN JUNI
1 juni 2017 / Door Fran Tielemans

De eerste 5 maanden (en het zwaartepunt van 2017) zijn voorbij, en het is een ware rollercoaster geweest. Heb je op dit moment het gevoel nog niet voldoende informatie te hebben gekregen over waar je staat en waar je heen aan het gaan bent, dan helpt de energie van juni je een en ander bij te stellen en klaarheid te verkrijgen. Juni heeft immers een 7-trilling, wat toch alvast rustiger is dan de niet aflatende druk van de 222/6-trilling van mei. De 7 helpt je om al wat er dit jaar al is gebeurd of wat je innerlijk hebt beleefd op een rijtje te zetten, er een synthese van te maken en te beslissen hoe je verder wil.

Iedereen heeft afgelopen maanden wel een of ander hoofdthema herkend in zijn of haar leven, en daar komt nu weer een stuk meer duidelijkheid over én meer afwerking rond (werking van Pluto retrograde). Het loont dus zeker om veel stilte en terugkoppeling te voorzien, tijd te nemen voor jezelf en jezelf vaak terug te trekken uit de wereld rondom jou. Alleen op die manier vind je de helderheid en de duidelijkheid die je zoekt, en kan je je eigen rode draad ontdekken en behouden.


Op 9 juni, de dag van Volle Maan, loopt de retrograde van Jupiter af, en dat zou best voelbaar kunnen zijn. Tot dan helpt het om je af te vragen waar je (nog) niet (helemaal) eerlijk bent met jezelf. Welke dingen bekijk je niet realistisch (genoeg)? Welke blinde vlekken vermijd je angstvallig – omdat je onbewust weet dat het oplossen ervan bepaalde veranderingen in je leven met zich meebrengt? Alleen nog maar even stilstaan bij deze vragen, helpt je meer gefocust doorheen de rest van deze maand te gaan, en meer en meer jouw éigen pad te gaan, in plaats van dat van anderen om je heen. Dit jaar gaat dan ook helemaal over zélfrealisatie.

Toch zit er deze maand opnieuw heel wat beweging en verandering in de pijplijn. Wanneer je de sterke (en hoge) energie van vorige maanden ten volle hebt gebruikt voor schoonmaak en bewustwording, dan kan je deze maand echt wel vooruitgang merken, in die zin dat je merkt dat er dingen beginnen te verschuiven waardoor je weet dat er verandering komt. Bepaalde planeetstanden brengen toch optimisme en opklaring, zeker wanneer je verandering omarmt.

Wanneer je innerlijk ja zegt tegen vernieuwing, kan je snelle wendingen ervaren, kan je dié mensen op je weg krijgen (of toelaten) die je net dat ietsje verder kunnen helpen, die je stimuleren in je evolutie, met wie je steun en liefde en bemoediging en zeker ook plezier kan delen, en bij wie je je échte Zelf kan zijn.

De Zomerzonnewende (21 juni) met net nadien de Nieuwe Maan geeft ook een soort keerpunt aan in dit jaar. Het kan best zijn dat je je dan bevrijd voelt van een lading karmische last en dat je een stuk verder verschuift op je weg. Nogmaals, wanneer je de vorige maanden maximaal hebt benut en al je tools hebt gebruikt om je verder op te schonen en oude overtuigingen en emoties los te laten (wat vaak saai werk is, waarbij je je vaak afvraagt of je ooit het resultaat van al die opschoning zal zien), dan zal je tweede helft van dit jaar veel aangenamer en makkelijker aanvoelen dan de eerste helft, die voor velen toch heel moeizaam en met het nodige (innerlijke en uiterlijke) geworstel is verlopen.

Dit is een belangrijk keerpuntjaar in de aanloop naar 2020 (wat één van de meest cruciale jaren is in heel het Aquariustijdperk). Dit is het jaar waarin je alle informatie naar je toe krijgt om te voelen waarheen je weg gaat, waarin dié dingen verschuiven die maken dat je stilaan in een andere setting komt te staan. Een jaar vol voorbereiding, innerlijke training, verwerking en opbouw, en wanneer je daar volop op anticipeert, kan je dit jaar echt bergen verzetten, ook al zijn die uiterlijk nog altijd niet sterk zichtbaar.

Maar vergis je niet, alle beetjes innerlijk werk, welke kleine inspanning ook en elke stap die je zet, maakt dat je fundering voor het volgende deel van je leven, je nieuwe fase, stevig en goed geworteld is, zodat je je eerste realiseringen de komende jaren helder en stralend aan de oppervlakte zal zien komen. En wees heel opmerkzaam op wie er (vooral) de voorbije 2 jaar regelmatig in je energieveld verscheen. Er worden nu belangrijke netwerken gebouwd, netwerken van de nieuwe tijd, met zielen die al vele levens lang samen hebben gewerkt. Zielen die elkaar door en door kennen, en die in dit leven de nieuwe tijd op Aarde geboren laten worden, via allerlei nieuwe samenwerkingen en initiatieven. Maar deze keer wel zonder nog tijd te hoeven verliezen met allerhande karmische afwerkingen, machtsspelletjes en ego-touwtrekkerij, maar vlot, stromend en makkelijk, vanuit eerlijkheid en waarachtig ‘samen zijn’. Hoera.

Keep the Faith

Fran

Door Fran Tielemans