Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 11 juni 2017

Dagtekst van Zondag 11 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 11 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het geloof - het fundament ervan: " elk zaadje brengt vruchten voort"


"De hemel eist niet van de mensen dat ze perfect zijn, maar wel dat ze werken aan hun vervolmaking. Iedereen moet op een dag zeggen: "Nu moet ik zaadjes in mijn ziel planten, dat wil zeggen gedachten van licht, de liefde voor een hoog ideaal ... En ik zal blijven waken over deze zaden, hen warm houden, hen water geven, hen voeden met het beste wat ik heb. Ik heb begrepen dat het heelal geregeerd wordt door wetten en dat de eerste van deze wetten is dat elk zaadje uiteindelijk vruchten afwerpt, dus ik zal trachten om alleen maar goede kwaliteit te zaaien". En dat is echt geloof hebben: ervan overtuigd zijn dat elk zaadje dat geplant werd in de aarde van je ziel vruchten zal afwerpen.

Dus, wat je religie ook is: christendom, islam, jodendom, hindoeïsme, boeddhisme, enzovoort, zolang je geen rekening houdt met dit universele principe , zolang je het niet toepast, heb je geen geloof maar slechts overtuigingen die je niet heel ver kunnen brengen. Of toch wel, ze kunnen je heel ver brengen, maar dan in luiheid, mislukking, ontmoediging, opstandigheid, enz."