Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zondag 25 juni 2017

Dagtekst van Zondag 25 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 25 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov
                                                             
Onze Intelligentie hangt af van het voedsel dat we op elk vlak nemen -

"De menselijke intelligentie is een manifestatie van de kosmische Intelligentie, maar een zeer onvolmaakte manifestatie, want omdat ze via de hersenen en het hart gaat, die voortdurend aan verwarring en hartstochten ten prooi zijn, wordt ze beperkt en verduisterd. De kosmische Intelligentie kan zich niet volmaakt manifesteren via een wezen dat niet eens zijn instinctieve impulsen kan beheersen. Om de leidsman van deze intelligentie te worden, moet hij leren om zich te beheersen, om zichzelf te zuiveren.

De menselijke intelligentie is niet alleen het resultaat van zijn studies en overpeinzingen, ze is ook het gevolg van de toestand, goed of slecht, waarin alle cellen van zijn lichaam zich bevinden. Hij dient ze dus goed te verzorgen door het bewaken van de kwaliteit van het fysieke, maar vooral van het psychische voedsel (gewaarwordingen, gevoelens, verlangens, gedachten), anders zal hij afgesloten blijven van de grootste openbaringen. Er is geen andere manier om zijn intelligentie te verhogen dan zijn manier van leven te verbeteren. Ingewijden hebben dit altijd geloofd, altijd geweten, en ze hebben altijd in deze richting gewerkt."

Omraam Mikhael Aivanhov