Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zondag 18 juni 2017

Dagtekst van Zondag 18 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 18 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Bomen - beschouw hen als levende wezens

"Je hebt een boom in je tuin: je kunt er meerdere keren per dag voorbijkomen zonder er acht op te slaan, alsof hij deel uitmaakt van een toneeldecor uit karton of gips. Maar je kunt je er ook van bewust zijn dat dit een levend wezen is, en er zelfs naartoe gaan om hem te begroeten, met hem te spreken, je te doordringen van wat hij vertegenwoordigt.

Je zult zeggen: "Een boom begroeten, ermee praten, maar waarom? "Natuurlijk, fysiek, praktisch, verandert er niets. De wijzigingen doen zich voor op subtiel vlak; de boom wordt verrijkt door je aanwezigheid, zoals ook jij rijker wordt door zijn aanwezigheid. En het is zelfs zo dat jij het bent die er het meest bij wint: je treedt in verbinding met het leven dat van z’n wortels tot aan de uiteinden van z’n takken stroomt. Dan maak je ook kennis met de entiteiten die in hem wonen en voor hem zorgen. Want overal in de natuur zijn er entiteiten die het leven in stand houden.
"