Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 10 juni 2017

Dagtekst van Zaterdag 10 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 10 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Liefhebben zonder iets te verwachten -


"Men kan projecten hebben, men kan wensen uitspreken, maar het leven is zodanig dat je nooit zeker kunt zijn van iets, noch van gebeurtenissen, en nog veel minder van mensen. Het is nutteloos om te klagen, het is zo. Je zult zeggen dat je het nodig hebt om te kunnen rekenen op de liefde van je ouders, je vrienden en de mensen om je heen. Natuurlijk, maar je moet weten dat ze soms aan jou zullen denken, maar je ook vaak zullen vergeten, want ze hebben hun eigen zorgen, hun eigen bezigheden. Reken dus niet teveel op hen; het is in jezelf dat je iets stabiels moet creëren.

We moeten de realiteit van de dingen leren kennen en van daaruit begrijpen wat we moeten doen om niet van de ene teleurstelling in de andere te vallen. Omdat je liefde nodig hebt om gelukkig te zijn, omdat het in de liefde is dat je kan gedijen, dat je openbaringen krijgt, en omdat je wilt dat je liefde eeuwig blijft duren, heb lief, maar verwacht niet dat de anderen je liefhebben. Als de wezens aan wie je gehecht bent, je liefde en je vertrouwen beantwoorden, des te beter, dank de hemel, maar reken er niet op. Het is alleen op die voorwaarde dat je je vrij zult voelen."