Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 2 juni 2017

Dagtekst van Vrijdag 2 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 2 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De vogel - symbool van de spiritualist


"Ga jezelf, gedreven door ambitie, niet blootstellen aan uitputtende rivaliteiten. Kies een activiteit waarbij je geen gebrek aan ruimte zult hebben, of waarbij je misschien zelfs alleen bent, want dan zal niemand je beletten om te groeien. Als je je gaat neerzetten naast een grote boom, zal die protesteren dat je zijn terrein inneemt. En wat gebeurt er als je je op het territorium van een wild dier waagt? ... Wees eerder als een vogel die een zeer klein lichaam heeft, broos en licht, een kleine bek, maar ook vleugels om vrij in de lucht te vliegen. De vogel heeft geen ambitie om wilde dieren te imponeren, hij vraagt de Schepper alleen om zang, vreugde en bewegingsvrijheid.

De ware zonen en dochters van God zijn als vogels. Ze willen zich geen weg door de jungle banen, maar elke dag uitvliegen naar de hemel om er vrede, licht en vreugde van mee te brengen en die met al hun broeders en zusters te delen."