Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

maandag 12 juni 2017

Dagtekst van Maandag 12 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 12 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Conflicten worden vaak veroorzaakt door een banale gebeurtenis -


"Hoeveel tragedies worden veroorzaakt door mensen die, hoewel ze zeggen dat ze het goed menen, niet in staat zijn om rustig te reageren op een kleine belediging of een onrecht zonder veel belang! Ze menen het goed, maar bij de geringste aanleiding, doen ze eindeloze conflicten losbarsten.

De meeste conflicten zijn aldus ontstaan uit minuscule incidentjes waaraan men, in plaats van ze te minimaliseren zoals men had gekund, een kolossaal belang heeft toegekend en die uiteindelijk ontaard zijn. Iedereen weet dat, maar wie trekt er lessen uit voor de toekomst? Vraagt men zich af: "Wacht even, als ik die houding aanneem, als ik een dergelijk besluit neem, ga ik dan een bijdrage leveren om dingen te verbeteren of ze nog meer compliceren?" Het is de vraag of de mensen wel echt het goede willen. Ondanks hun bevestigingen is dat niet zo zeker. 


Als ze dat echt wilden, zouden ze in staat zijn om het te realiseren. En in ieder geval zou het gemakkelijker zijn voor hen om een brandje te blussen bij het begin, dan een grote brand te moeten bestrijden wanneer hun onverzettelijkheid en hun slechte wil het vuur heeft doen uitbreiden."