Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

donderdag 8 juni 2017

Dagtekst van Donderdag 8 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 8 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het kwaad - het beeld dat we ervan hebben is heel relatief

"Wat schadelijk is voor sommigen, kan onschuldig of zelfs goed zijn voor anderen. Sommige schepselen zijn dermate vertrouwd geraakt met het vuur dat ze zich er niet aan verbranden. Voor de mens is slangengif dodelijk, maar er zijn dieren waarop het geen effect heeft. Nog eenvoudiger, sommige mensen verdragen geen frisse lucht (ze vatten kou) of licht (het irriteert hun ogen), terwijl er niets beter is dan lucht en licht.

Zo zijn niet alle dingen, die de mensen als een kwaad zijn gaan beschouwen, noodzakelijk slecht. Het is voor het ogenblik een storend, een bedreigend aspect, omdat ze nog zwak of ziek zijn. Hun mening geeft alleen hun persoonlijke opvattingen weer, hun eigen weerbaarheid, wat dus een zeer relatief oordeel is. Maar vraag het aan de Ingewijden: hun reactie zal je verrassen, want aangezien ze hebben geleerd het kwaad te gebruiken, werd het iets goeds voor hen. En hoe zijn ze daarin geslaagd? Ze transformeren het kwaad."