Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

donderdag 29 juni 2017

Dagtekst van Donderdag 29 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 29 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het lijden: indien aanvaard met liefde, ademt het een parfum -

"Het lijden geeft mensen de kans om in zichzelf af te dalen om na te denken, te mediteren en hogere wezens aan te trekken om hen te leiden en hulp te bieden. Er is geen grotere wetenschap dan te weten hoe te lijden. Iemand die weet hoe te lijden ademt bloemengeuren. Het samenstellen en verspreiden van parfums is de wetenschap van bloemen. Omdat ze geleerd hebben weer en wind te trotseren en ook de gevaren die hen bedreigen, verspreiden de bloemen een heerlijke geur, en houden we van hen.

Maar welke geur produceren diegenen, die bij de minste tegenslag, bij de geringste pijn, beginnen te jammeren en in opstand komen? Alleen diegene die heeft ontdekt hoe hij zijn lijden kan aanvaarden door ermee te werken, distilleert dit parfum. Wanneer een Ingewijde lijdt omdat hij de lasten en de fouten van de mensen op zich neemt, zoals Jezus deed, dan verspreidt dat lijden, met liefde aanvaard, het meest heerlijke parfum. En dan komen de engelen genieten van die geur, zoals wij ons in een tuin verheugen over een boom in bloesem."