Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

donderdag 22 juni 2017

Dagtekst van Donderdag 22 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 22 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Onze lichaamscellen: een volk dat ons observeert en imiteert -


"Gepaste kleren, gebaren, woorden, mimiek... wie uitgaat om anderen te ontmoeten, spant zich in om goed voor de dag te komen. Maar wanneer hij alleen thuis is en door niemand gezien wordt, laat hij zich gaan. Maar is hij werkelijk alleen? Nee, hij wordt bewoond door een heel volk, zijn cellen, die levende en verstandige entiteiten zijn. Dit volk observeert hem en hun blik is veel strenger dan die van de maatschappij, want ze zijn niet onder de indruk van kleren of goed bestudeerde gebaren, maar van wie hij is, diep vanbinnen.

Denk er dus vaker aan om rekening te houden met dit volkje in jou. Want wanneer het voelt dat je je innerlijk laat gaan in luiheid, sensualiteit, wanorde of geweld, zegt het: 'Aangezien onze meester ons dit voorbeeld geeft, gaan wij hem nadoen en dan zal hij eens wat zien!' En dan krijg je revolutie, niet alleen in je psychisch organisme, maar ook in je fysiek organisme. Slaag je er evenwel in om het goede voorbeeld te geven, dan is dit volk in staat om wonderen te verrichten."