Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

donderdag 15 juni 2017

Dagtekst van Donderdag 15 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 15 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

OOM - AOUM: hoe deze mantra te gebruiken

"De lettergreep ’OOM’ komt overeen met wat we in de westerse traditie de Logos noemen, het scheppende Woord. In de hindoeïstische traditie staat ze voor de oorspronkelijke toon en is verbonden met Kalahamsa, de mythische vogel die het oer-ei legde waaruit het universum is ontstaan.

’OOM’ is een lettergreep met heel krachtige vibraties, waar de Hindoes een mantra van hebben gemaakt. Ze blijven die in hun meditaties onvermoeibaar herhalen. Ook jij kan deze mantra uitspreken, ofwel luidop, ofwel in gedachten. Je concentreert je op dit woord, zonder aan iets anders te denken en je herhaalt: Oom, Oom, Oom … Je kunt dit ook combineren met een ademhalingsoefening. Je ademt in door de neus en zegt in gedachten vier maal ‘Oom’, daarna adem je heel langzaam uit door de mond, terwijl je opnieuw enkele keren ‘Oom’ herhaalt. Op het einde van deze oefening zul je je rustiger voelen en opgeladen met energie.

De lettergreep ’OOM’ kan overgaan in ‘A-OU-M’ en dat is de manier waarop wij het zingen. Wie zich bewust is van de magische kracht van de klanken zal geleidelijk aan voelen welke volmaakte vormen dit gezang in zijn ziel teweegbrengt. "