De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

dinsdag 13 juni 2017

Dagtekst van Dinsdag 13 Juni 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 13 Juni 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Kennen is kunnen -

"Er zijn mensen waar we met bewondering naar luisteren: ze drukken zich uit met zoveel intelligentie, zoveel helderheid, zoveel welsprekendheid! Maar het volstaat niet om dingen verstandelijk te begrijpen en briljant uit te leggen wat men begrepen heeft; het is ook noodzakelijk dat dit inzicht tot uiting komt op alle gebieden van het leven.

Iemand zegt: "Ik heb het begrepen, ja ik heb het begrepen..." Oké, maar als hij het echt begrepen heeft, moet hij in overeenstemming handelen met wat hij begrepen heeft. Welnu, voor de meeste mensen is er een wereld van verschil tussen het begrip en de realisatie. Ze begrijpen dat men eerlijk, oprecht, vergevingsgezind, altruïstisch, ... moet zijn en dat volstaat voor hen. Hoe ze zich daarna gedragen, dat is een andere vraag! Nu, ze moeten nog leren dat echt begrip nooit gescheiden is van de realisatie. Wie door zijn daden niet kan uitdrukken wat hij beweert begrepen te hebben, heeft het niet echt begrepen. Als hij het begrepen had, zou hij het ook realiseren. Want kennen is kunnen. Als je iets niet kunt, weet je het nog niet: span je dan in om de ontbrekende elementen aan je kennis toe te voegen en zo te slagen in de realisatie."