Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 31 mei 2017

SAUL: Jullie zijn zo gewend geraakt aan jullie ernstig beperkende leven ......... / 25 mei 2017 /door John Smallman

SAUL:
Jullie zijn zo gewend geraakt aan jullie ernstig beperkende leven als een mens dat het normaal lijkt.
25 mei 2017 /door John Smallman

Het ontwaken van de mensheid is zeer vreemd voor velen die zich nu bewust worden van het feit dat ze spirituele wezens zijn die een zeer tijdelijke menselijke ervaring hebben. Aangezien ze het duwtje voelen of de oproep horen om aandacht te geven aan hun innerlijk leven, hun spirituele leven, omdat ze het weinig van hun tijd of aandacht hebben gegeven tot nu toe, lijkt het een beetje bedreigend en nogal veeleisend te zijn. Nieuwe interesses of beroepen lijken vaak een beetje bedreigend voor de mens, omdat ze gewend zijn geraakt aan het volgen van een regelmatige routine die werkt voor hen en ze niet leuk vinden om het te veranderen, en nieuwe interesses of nieuwe beroepen eisen altijd verandering. Als ze specifiek gezocht worden, kunnen ze spannend en energiek zijn, maar als ze lijken te worden opgelegd, verzetten zij zich er vrij sterk tegen. Met dit laatste scenario gaan ze vaak in ontkenning en weigeren het onderwerp - verandering- aan te pakken! Verandering is het enige onveranderlijke aspect van de illusie!

Nu op Aarde, waar degenen van jullie die berichten lezen die uit de spirituele rijken zijn gechanneld, zich goed bewust van zijn, vinden er enorme veranderingen plaats, veranderingen die catastrofaal lijken te zijn,  terwijl de oude orde en de routine die het bestuurde instort. Conflict en geweld ontstaan op vele onverwachte plaatsen, aangezien het karmische erfgoed van duizenden levenstijden op het Aardoppervlak naar de oppervlakte van het collectieve bewustzijn van de mensheid komt om erkenning te krijgen, geaccepteerd, vergeven en losgelaten te worden. En omdat de pijn en het lijden dat dan wordt onthuld, zo intens is, zijn veel in shock. De veilige kleine wereld waarin zovelen hun toevlucht in zochten, blijkt niets van die aard te zijn. Het is echt het verstrekken van een intense wake-up call voor de mensheid, omdat het jullie leidt naar jullie ontwaken naar het volledige bewustzijn, en dat, ondanks alle schijn van het tegendeel, is echt een reden tot vreugde.


Je verheugen verhoogt jullie trillingsveld, en het inspireert je en moedigt jullie aan om jullie creatieve energieën te laten stromen. Wanneer ze vrij stromen en jullie hen absorberen of met hen meestromen, versterkt dat jullie motivatie om dit te doen. Jullie zijn scheppers zoals God is en wanneer jullie creatief werken, zonder oordeel of angst, vult vreugde jullie harten. Creëren is God-achtig zijn, en omdat God jullie naar zijn eigen beeld en gelijkenis heeft geschapen, zijn jullie, zoals Hij, scheppers.

Het menselijke gevoel om afgescheiden te zijn, een individu dat los staat van alle anderen, stimuleert een gevoel van ontoereikendheid door de beperkingen die het mens zijn jullie oplegt. Dat wil zeggen, je ziet anderen dingen doen die jij niet kunt doen en je voelt je minder dan hen. Vervolgens probeer je die ontoereikendheid goed te maken door harder te werken, harder te studeren en meer kwalificaties te krijgen om te kunnen concurreren met die anderen en te winnen. Maar het hele punt om mens te zijn, is om je eigen creatieve kant te herkennen en dat te ontwikkelen, welke heel anders is dan die van iemand anders, in feite is het uniek omdat niemand hetzelfde is als iemand anders. Wanneer je jouw eigen uniekheid, jouw eigen individuele creatieve vaardigheden eerbiedigt en jezelf toelaat om hen te ontwikkelen, vindt je voldoening en tevredenheid en hoeft je je niet meer te meten met anderen en de verschillen tussen jullie te beoordelen als goed of slecht, juist of fout.

En dan ontstaan er natuurlijk geen conflicten. Conflict ontstaat omdat jullie ego's blijven roepen: “ik, ik, ik!” En ze doen dat omdat ze zich onveilig voelen, bedreigd, niet alleen door de competenties en vaardigheden die ze in anderen zien en die ze niet in zichzelf kunnen zien, maar ook omdat ze niet hun eigen verschillende waardevolle creatieve vaardigheden herkennen.

Je kan niet als iemand anders zijn, je kunt alleen jezelf zijn, maar in veel culturen is er een doorlopend en voortdurend collectief oordeel dat suggereert dat als je alleen als iemand anders zou zijn, je veel gelukkiger zou zijn, en zo zul je degenen waar je je op richt kiezen om te accepteren als meer geldend dan jezelf.

Maar jij bent jou, God heeft je perfect gecreëerd als jou, en Hij wil niet dat je probeert te zijn als iemand anders. Om te proberen een betere persoon te zijn door zoals iemand anders te zijn, is jezelf ontkennen en het mooie wezen te ontkennen dat je liefdevolle Vader heeft geschapen. Het is in feite een negatief oordeel over God!

God neemt echter geen aanstoot, hij is perfect, oneindig, onvoorwaardelijke Liefde, en hij accepteert iedereen volledig en compleet. Hij maakt geen uitzonderingen omdat Hij jullie allen als perfecte aspecten of delen van Zichzelf heeft gecreëerd, behalve dat jullie geen onderdelen of aspecten van Hem bent, zijn jullie Eén met Hem. Jullie oordelen zou Zichzelf oordelen zijn en dat heeft geen zin.

Jullie moeten je aandachtig regelmatig richten op de goddelijke waarheid dat jullie en God Een zijn. Jullie moeten jezelf hieraan blijven herinneren. Jullie hebben een gezegde in de grote wereldwijde zelfontwikkelinggemeenschap  “Fake it till you make it!” Nou, jullie hebben het al gemaakt, jullie weigeren alleen, vanwege religieuze, culturele, etnische en diverse andere invloeden die jullie Menselijke groei en ontwikkeling hebben beïnvloed, je ervan bewust te zijn.

De oorspronkelijke keuze om afscheiding van God te ervaren door de illusie te bouwen en erin te verhuizen, omvatte de keuze om dan onbewust te zijn van jullie goddelijke erfgoed. Jullie wilde jullie eeuwige relatie als Een met God ongedaan maken en het alleen doen, losgemaakt, uitgepakt, losgekoppeld van de Bron die Jullie zijn! En met jullie enorm krachtige creatieve energie slaagde jullie erin om een omgeving te bouwen waarin het lijkt dat jullie alleen zijn, hele kleine en onbeduidende wezens in een enorme en overweldigende kosmos. Maar natuurlijk zijn jullie die kosmos en alles wat er bestaat! Er is alleen God. Er is niets buiten Hem, en daarom zijn jullie Hem, maar met bijna alle bewustzijn van die sublieme staat afwezig van jullie bewustzijn, terwijl jullie in menselijke vorm zijn.

Om te ontwaken, zoals jullie doen, is jezelf opnieuw leren kennen als Eén met God, onafscheidelijk van hem, en eeuwig met hem scheppen voor het plezier en de vreugde om dat te doen. En die vreugde is helemaal niet te beschrijven en gaat voorbij jullie vermogen en verwachting in jullie ernstig beperkte staat van menselijkheid. Jullie hebben gekozen voor beperking omdat het idee jullie amuseerde, maar jullie realiseerde je niet hoe intens die beperking zou zijn of hoe licht en zwak jullie zouden geloven dat jullie zouden zijn als jullie je in een menselijk lichaam zouden beperken.

Het lichaam is essentieel voor jullie verblijf in de illusie en het kan plezier en vreugde, maar ook pijn en lijden geven, maar het kan de volheid van het energieveld dat God is, niet omarmen, dat liefde is, dat de werkelijkheid is. Mocht het proberen om dit te doen, zou het direct en zeer gewelddadig ineenstorten, en jullie zouden een zeer lange periode van rust en herstel nodig hebben van de schok van zo'n eindevenement.

Het ontwakingsproces is zorgvuldig en goddelijk gepland om te verzekeren dat het vlot, zacht en met een intense ervaring van geliefd zijn plaatsvindt. Als jullie de Liefde voelen die jullie wordt aangeboden, kunnen jullie het niet weerstaan of je ervan terugtrekken, omdat de aantrekkingskracht zo sterk is. Het trekt jullie naar huis, dat is waar, op het diepste niveau van jullie wezen, waar jullie altijd zijn.

Ontwaken vraagt niets van jullie. Alles wat jullie nodig hebben is het te laten gebeuren. Jullie zijn zo gewend geworden aan jullie ernstig beperkende leven als mens dat het normaal lijkt, en jullie zijn erg terughoudend om jullie vasthoudendheid los te laten. Het lijkt voor de meesten van jullie dat jullie menselijk lichaam de enige vorm van leven biedt, en zelfs als het erg pijnlijk is, willen jullie het niet loslaten.

Het doel om dagelijks naar dat heilige innerlijk heiligdom te gaan, waar het Licht van Gods Liefde voortdurend brandt, is om voorzichtig aan de Liefde te wennen. Liefde is krachtig! Jullie hebben geen idee hoe krachtig het is, en als jullie jezelf opnieuw kennen als liefde, zoals jullie willen, zal vreugde en wonder in jullie harten stromen - de tsunami van de liefde - als jullie je opnieuw meer bewust worden van Wie Je Bent, Het goddelijke en perfecte kind van God, voor altijd Eén met Hem in glans en glorie. Alle willen, behoeften en angsten zullen opgelost zijn als de Eenheid die God is en jullie worden opnieuw bewust erkend en liefdevol omarmd. Er is een bekend gezegde: "Thuis is waar het hart is!" En dat is waar.

Met heel veel liefde, Saul.


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl