De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 29 mei 2017

Maakt geld van jou een controle-freak? / 28 mei 2017 / Janosh

MAAKT GELD VAN JOU EEN CONTROLE-FREAK?
28 mei 2017 / Janosh


In de serie blogs die ik schrijf in aanloop naar The Money Trip (die start op 6 juni a.s.), heb ik een leuke voor je: controle. Het is vreemd maar waar: hoe meer we wegzakken in geldproblemen, des te meer we ons gaan gedragen als controle-freaks. We gaan potten, beknibbelen, bezuinigen, spullen verkopen, geld terugvragen waar ’t kan… Elke uitgave die we doen, moet eerst door een grote molen met kritische vragen om uit te vinden of we ’t ons wel kunnen veroorloven. Het lijkt zo verstandig, terwijl ik me afvraag of dit de manier is. Kunnen we niet beter bezig zijn met wat we kunnen verdienen, in plaats van wat we kunnen missen?

Voor eeuwig in de comfort zone?
In tijden van schaarste, gaan dromen in rook op. Angst beheerst je leven, waardoor je geen risico’s meer durft te nemen, hetgeen juist nodig is om je dromen naar je toe te trekken. Zo leg je in feite alles stil. Je groeit niet meer. Je geniet nergens meer van. Je denkt dat het goed is om voorzichtig te zijn met je geld, maar ondertussen breek je de fundamentele waarden af die nodig zijn om geld te verdienen – denk aan passie, vreugde, ambitie, lef, zelfvertrouwen, eigenwaarde, creativiteit en volharding.


Wie kampt met geldproblemen kan twee dingen doen: maatregelen treffen of z’n problemen overstijgen. In het eerste geval speel je op safe. Je weet wat je hebt en wat je niet hebt. Maar daarmee verban je jezelf voor eeuwig tot de comfort zone, waarin je niet groeit en waarin uiteindelijk alles hetzelfde blijft. Kies daarom liever voor het overstijgen van je problemen door buiten de gebaande paden te treden. Wees actief, neem risico’s en laat geen kansen liggen. Pep jezelf dagelijks op en let op je woordgebruik. Woorden hebben energie; ze trekken situaties aan. Daarom hier een paar zinnen die ABSOLUUT uit je systeem moeten verdwijnen om vanaf nu de energie om te zetten:

  • “Ik heb het geld niet.”
  • Verleg je focus! Wat heb je wél? Passie, lef, tijd, energie? 
  • “Daar is geen budget voor.”
  • Geen budget of geen wil? Alles is mogelijk, maar niet als je jezelf excuses geeft om niks te ondernemen.
  • “Dat is nu nog niet mogelijk.
  • Wanneer dan wel? Als je de loterij wint? Denk anders: wat ga je er NU aan doen om het wél mogelijk te maken?
  • “We moeten het gaande houden.”
  • Wat gaande houden? Het patroon waar je nu in zit? Daar wil je toch juist uit?!
  • “Het is voor iedereen een moeilijke tijd.”
  • Voor wie? Voor iedereen die jij spreekt? Voor iedereen die met jou in verbinding staat? Is dat niet logisch dan?!

Reis je mee?
Blijf dromen. Blijf de mogelijkheden zien, ook al is dat soms moeilijk. Geld mag niet de reden zijn dat je stilstaat. Dat is de kerngedachte van The Money Trip, waar we binnenkort mee van start gaan. Verander je frequentie en start een positieve flow op. Je bent niet half zo beperkt als je denkt, dus wees niet die controlefreak die zichzelf gevangen zet in gebrek. Wees de dappere, optimistische creator die zijn problemen overstijgt! Het aftellen tot 6 juni is begonnen. Reis je ook mee?

Van hart tot hart,

Janosh