Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 25 mei 2017

In de snelkookpan van mei. / 22 mei 2017 /Door Fran Tielemans

IN DE SNELKOOKPAN VAN MEI
22 mei 2017 /Door Fran Tielemans

Dit is geen jaar voor mietjes,dat had je waarschijnlijk al gemerkt, zeker nu de snelkookpan-energie van mei je blijft uitdagen om jouw hoogste waarheid te vinden, uit te spreken en te leven. De hoge trilling van mei duwt je steeds verder doorheen je blokkades, en dat kan twee kanten op: ofwel neem je de uitdaging aan, doe je een heleboel schoonmaak en raap je al je moed bijeen om dingen te veranderen, en zo meer harmonie en helderheid te creëren op je weg. Ofwel weiger je de uitdaging, en loop je het risico om helemaal vast te gaan zitten in oude overtuigingen en sporen.

Je gids (Beschermengel) werkt nu hard, tijdens je slaap en overdag, om je te helpen drempels over te gaan, je angsten, twijfels en onzekerheden te overwinnen, en een stap verder te zetten, wat dat ook voor jou moge betekenen. Dit is de maand waarin jij de hoogste groeisprong van dit jaar kan maken, dus het loont de moeite om te ontdekken welk aspect van je leven je nu het meest kan aanpassen, zodat het lichter, makkelijker, helderder en vlotter kan geleefd worden.


Er wordt heel wat karma afgewerkt in gezinssituaties en families. Oude manieren om met elkaar om te gaan werken steeds duidelijker niet meer, en worden stilaan vervangen door nieuwe. Verantwoordelijkheden worden opnieuw bekeken en aangepast, en dat verloopt niet zonder slag of stoot. Net zoals op vele andere gebieden het geval is, kan de clash tussen zij die willen veranderen en zij die de status quo willen behouden (ook al is die al lang niet meer afgelijnd op wie ze écht zijn en wat ze écht willen diep in hun hart) vrij heftig zijn.

De driehoek tussen Saturnus en Uranus kan tot eind deze maand wrijving veroorzaken tussen oude structuren en oude visies en vastgeroeste patronen en nieuwe impulsen, ideeën en vernieuwing, én tussen mensen die sterk één van beide dragen en leven. Het is ook niet de bedoeling al het oude met het badwater weg te gooien, maar rustig en gebalanceerd te kijken in je leven welke dingen wel degelijk hun waarde hebben en misschien alleen wat meer aanpassing nodig hebben, en welke dingen echt niet meer passen in je leven.

De Mercurius- en de Venusretrograde zijn eindelijk uit de schaduwperiode, en dat heft toch wat disharmonische belasting op. De Pluto-retrograde zorgt deze maand in tegendeel dat wat je nu ook tegenhoudt op je weg zeer duidelijk wordt gezien en gevoeld, zodat je alles aangrijpt wat je kan helpen om jouw grootste drempel over te gaan. Kijk maar waar Pluto staat in je geboortekaart, dat vertelt je waar je grootste uitdaging nu ligt. Je uitdaging kennen is één ding, die gaan aarden is wat anders: aanpakken en oplossen vraagt veel moed en doorzettingsvermogen, en daar kan je nu sterk in groeien.

De Nieuwe Maan in Tweelingen op 25 mei kan je een nieuwe impuls geven, door die informatie op je pad te brengen die je vooruit kan helpen. Er kunnen ook mensen op je weg verschijnen die je prikkelen tot verandering, die je een nieuwe kijk kunnen geven op bepaalde dingen, zodat je eind deze maand het gevoel zal hebben van echt een stap vooruit te hebben gemaakt deze maand. Kijk ook eens naar de relaties met mensen dicht om je heen. Bestaat het vooral uit mensen die verandering afwijzen, of uit mensen die open staan voor vernieuwing als dat nodig is voor hen? Je relatieveld is een spiegel van aspecten van jezelf, en dat kan je heel wat leren nu.

Laat je ook niet uit je evenwicht brengen door de heftige beroering rond opflakkerende situaties in de wereld. Er is veel polarisatie, zoals rond de huidige president van de US bijvoorbeeld. Het ene kamp wil je overtuigen van het feit dat hij verwerpelijk is, zo snel mogelijk van het toneel dient te verdwijnen. Het andere kamp wil je ervan overtuigen dat hij de grote vernieuwer is, de grote vernietiger van het oude, en dat hij al onze steun verdient. Wie zal het zeggen? Zoals altijd: de waarheid ligt ergens in het midden. De tijd zal het leren, en het steeds opdelen van de werkelijkheid in goed en kwaad, licht en donker, helpt onze bewustwording niet vooruit.

Dit is een jaar waarin je opgeroepen wordt je éigen waarheid te vinden, om telkens weer je éigen innerlijke onderscheidingsvermogen te gebruiken, je éigen bronnen te onderzoeken, en zeer nuchter naar de feiten te kijken. Nieuwe Tijds-energie stimuleert je om jouw unieke kijk te ontwikkelen, om te ontdekken dat er vele visies en overtuigingen en woorden zijn, en dat alle waarheid op Aarde relatief is, want gestoeld op individuele interpretaties van werkelijkheden.

Er is slechts één absolute waarheid in deze wereld, en dat is Liefde. Al de rest doet er niet toe. Wanneer je de tijd die je anders besteedt aan het lezen van allerlei opzwepende artikels, besteedt aan het stil worden, tot rust komen, en te vertoeven bij en in je Hoogste Zelf, dan zie je al heel snel alle relativiteit in van alle commotie om je heen. Dan zie je in wat écht belangrijk is, wat écht waarde heeft in je leven, en dan word jij een baken van Licht en Balans, voor je omgeving en voor de wereld. Onderschat je eigen rol in het wereldgebeuren niet. Jouw gedachten, jouw emoties, jouw energie rimpelt veel verder door dan je denkt. Jij maakt wel degelijk een verschil.

Keep the Faith

Fran