De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 8 mei 2017

Het Meest Belangrijke Deel van het Leven is de Reis / Geplaatst 8 mei 2017

Het Meest Belangrijke Deel van het Leven is de Reis
Geplaatst 8 mei 2017Heb je ooit gemerkt hoe vaak mensen gefixeerd zijn om bestemmingen in het leven krijgen?  Hoe vaak zeggen ze het “als”-woord. Als ik op dit punt ben?  Als ik dit of dat heb?  Als ik die of deze persoon ontmoet?

Leven en spirituele groei gaan niet over bestemmingen. Het gaat allemaal over de reis zelf. Er is geen punt van verlichting. Geen moment van volmaakte verwerkelijking. Nee “als ik op die plek kom of tot dit begrip kom, dan zal ik klaar zijn.”

Jullie werden volmaakt geschapen in het beeld en gelijkenis van God, de creatieve bron. Jullie zijn op een reis die nooit ophoudt en die leven genoemd wordt en zelf-uitdrukking. Er zijn geen graden, geen gradatie ceremonies. Misschien voor sommigen grenspaal markeringen, momenten indien ze verder dan een specifieke grens geduwd worden, maar de reis gaat door. Jullie zeilen op een oceaan van spirit. Soms reizen jullie alleen, soms reizen jullie met anderen. Maar er is geen eind bestemming. Jullie zijn oneindig en altijd maar groeiend, altijd lerend. Dat is wat het betekent om een kind van de Schepper te zijn.


Het gaat niet over bestemmingen omdat verder dan elke bestemming er een voortzetting is van jullie reis. Er kunnen aanloop havens zijn, plaatsen om te rusten, te healen, je te voeden en na te denken over je reis tot aan dat punt.

Geniet ervan en verheug je met de vele oneindige oproep-punten die je bereikt langs de weg. Vier elke nieuwe bereiking, nieuwe plekken, nieuwe mensen, nieuwe begrippen en uitdagingen. Maar herinner je het doel dat niet is waar jullie naar toe gaan, naar hoeveel plaatsen je ook gaat, of als je daar wilt komen. Het enige doel in het leven is de reis. Schepper is oneindig. Als een kind van de Schepper ben je oneindig.

De reden voor je bestaan is je reis, zijn niet de bestemmingen. Ja, bestemmingen zijn fascinerende dingen en een goede reden om te vieren, maar ze zijn nooit het eind, alleen het begin van de volgende reis.

Zeil verder, mijn broeders en zusters. Zeil verder over de grote oceaan van het leven, de oceaan van het oneindige Universum. Vier elke relatie, elk succes, elke liefde langs het pad, maar herinner je dat de reis moet doorgaan. Jullie ZIJN een kind van het Universum en zijn zonder begin of einde. Houd van de reis waar je op bent, zelfs als de lessen moeilijk zijn. Houd van je successen en je vergissingen. Houd van alles dat je tegenkomt langs het pad, het doet er niet toe hoe zij je ( in hun beperkte illusie) je behandelden.

HOUD VAN JE REIS. Dat is de reden voor je bestaan. Jullie zijn oneindige energie en jullie zijn LIEFDE. Wees de LIEFDE die jullie zijn en deel je reis van LIEFDE met anderen langs het pad

Liefde, vreugde en vrede.

~Davati