woensdag 31 mei 2017

Heavenletter 1794: Waar de Hemel Ligt / Geplaatst 31 mei 2017

Heavenletter 1794:
Waar de Hemel Ligt
Brief uit de hemel
Geplaatst 31 mei 2017


God zei:

Wanneer jij niet verwacht dat mensen logisch zijn, zul je minder gefrustreerd zijn. Het leven als Menselijk Wezen leidt niet tot logica. Logica komt vanuit het verleden, en zelfs terwijl er de neiging is om het verleden te gebruiken als een gids, is logica beperkend. En jij bent een Menselijk Wezen dat een vrije wil heeft. Natuurlijk, iedereen schijnt een andere definitie van logica te hebben. Logica is niet altijd begrijpelijk.

Een bepaalde keus was de laatste keer logisch, maar dezelfde keus is dat een andere keer niet. Logica zoals gebruikt in de wereld schijnt gebaseerd te zijn op rollende golven en is niet verenigbaar met zichzelf.

Vrije wil redt jou, hoewel. Vrije wil betekent dat jij niet consequent hoeft te zijn en dat jij niet hoeft logisch te zijn. Het betekent dat jij vrij bent om je hart te volgen. Jij bent vrij om jouw hart te ontdekken.


Het hart is onontgonnen gebied. Onderzoek het, jouw eigen echte hart, dat in jouw borst klopt. Het klopt uit zichzelf en in zijn eigen tempo. Het hart weet wanneer het verlicht is. Het weet wanneer het is vervuld. Net als Sinterklaas in het lied, je hart weet wanneer je goed of slecht geweest bent. Het weet wanneer je ernaar geluisterd hebt en of het juist of verkeerd was. Wat jouw hart voelt maakt alle verschil in de wereld.

Jouw hart is niet bedoeld om te worstelen met het leven. Jouw hart is niet bedoeld voor strijd of ellende. Jouw hart is bedoeld voor geluk. Net als de neus van een hond, zal jouw hart jou leiden naar wat je aan het zoeken bent.

Het is niet je verstand dat jou naar Mij leidt. En het is niet jouw verstand dat jou bij Mij houdt. Jouw hart gaat het intellect ver te boven. We zouden kunnen zeggen dat intellect de straatnaam is, maar het hart, het hart is de straat zelf.

Het verstand geeft net als een sportverslaggever commentaar. Maar het hart is daar buiten op het veld, uit alle macht spelend.

Het hart weet alles, Jouw hart weet alles. Er is niets verborgen voor het hart. Maar er is genoeg verborgen voor het verstand.

Het hart kan tevredengesteld worden, terwijl het intellect dat nooit is. Het intellect is zich aan het vastgrijpen, terwijl het hart overvloedig zucht.

Je hart volgen betekent niet je eraan overgeven. Je eraan overgeven is iets anders. Je er teveel aan overgeven schrikt het hart af. Het zou het innerlijke weten ontwijken. Je eraan overgeven is net als een dansmeisje, leuk voor maar even, en een ander wenst en nog een ander dansmeisje.

Laat jouw hart tot jou spreken van liefde. Je hart volgen betekent niet weekhartig zijn. Weekhartigheid is vaak zijn eigen soort inschikkelijkheid. Het is een manier van rouwen. Blijf weg van medelijden. Medelijden is geen liefde. Kom vanuit liefde die een veel groter beeld ziet.

Kom vanuit liefde. Het verstand heeft niet lief. Het verstand denkt, of het is geërgerd of maakt zich ongerust. Het zendt steken naar jouw hart. Steken zijn geen liefde. Steken trekken samen. Liefde breidt zich uit. Laat je hart zich uitbreiden in liefde.

Denk niet dat het dwaas is om lief te hebben. Liefhebben is de grootste wijsheid.
Liefde en wijsheid zijn hetzelfde. Wijsheid betekent niet logica. Wijsheid komt vanuit het hart. Als het geen liefde is, is het geen wijsheid. Wijsheid voelt goed in je hart. Weet dat wijs en logisch twee verschillende dingen zijn. Wijsheid komt van een hogere plek. Het hart is een hogere plek.

Het is jouw hart dat naar de Hemel reikt. Het verstand kan dat niet. Het verstand stopt bij de deur. Het verstand kan niet zichzelf in de Hemel opnemen, omdat het niet zijn greep op gedachte kan loslaten.

De Hemel is natuurlijk voorbij gedachten. Jouw hart reikt naar de Hemel, precies waar het vandaan kwam. Hemel-heid ligt in jouw hart. Neem haar. Ze is van jou.

vertaald door: