Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 28 mei 2017

Heavenletter 1791: Geniet van de Film / Geplaatst 28 mei 2017

Heavenletter 1791:
Geniet van de Film
Brief uit de Hemel
Geplaatst 28 mei 2017

God zei:

Kritiek is een onplezierig iets. Wees daarmee voorzichtig. Jij mag denken dat je er iets goed mee doet. Misschien doe je dat ook, te vaak ben jij het bij wie het goed voelt als je hem geeft, terwijl de ontvanger zich ontmoedigd voelt. Kritiseren geeft een gevoel van bevrediging, misschien dat je iemand wat geleerd hebt. Zelfs wanneer je gelijk hebt, kun je ongelijk hebben om gelijk te hebben. Denk niet dat het geven van kritiek jouw verplichting is.

Prijs ook niet meer dan nodig is. Verkeerde lof is valse lof. Die kan net zo verkwistend zijn als kritiek. Wat ook er gaande is, het is niet een kritieke zaak. Je moet uit de vorm van kritiek komen. En dat is inclusief zelfkritiek. Wanneer je niet jezelf de schuld geeft, zul je net zo min de schuld aan een ander geven. Als je schuld moet vinden, vind dan schuld met het concept van fouten vinden. Wanneer er liefde is, waar kan dan de schuld liggen? De enige schuld is niet liefhebben. Het is niet jouw plicht of jouw recht om schuld te vinden. Bijt op je tong.

Als je je niet liefhebbend voelt, vraag dan jezelf hoe je zou reageren als je niet het besef van liefde voelde in je hart? Je zou creatiever reageren. Verspilde inkt is verspilde inkt. Sla de hand aan de ploeg en ruim het op. Toen er geen verleden is, waar is dan schuld? Wanneer een rivier stroomt, waar kan het verleden zich dan verzamelen?

Het leven stroomt, geliefden. Het wordt niet verzameld. Het leven is altijd bewegend en daarom is het altijd nieuw. Als je moet verzamelen, verzamel dan eerbewijzen aan het leven, voor jezelf en de persoon tegenover jou.

Er is geen karma, maar jij creëert op dit ogenblik energie. Creëer nu de energie die jij wilt vinden. Het verleden creëert niet dit moment. Jij creëert het. Draag je energie mee die jij wilt ontvangen. Jij hebt een keus, Dus kies. Kies de energie die jij wilt geven. Jij hebt een vrije wil. Vrije wil betekent vrije keus. Bekijk het niet alsof jou iets wordt opgedrongen. In ieder moment kun jij je leven kiezen. Jij bent de kiezer ervan.
Er is geen oorzaak en effect. Accepteer dit. Jij ziet een effect en jij blijft kijken naar de oorzaak. Toch wat jij ziet als het effect hoeft niet accuraat te zijn. In ieder geval, ga voorbij de vraag van waarom. Ga voorbij de vraag van waarom en je zult voorwaarts gaan.

Als er geen verleden is en geen karma, waarom dan volhouden in het aanrekenen voor de toekomst? Uitleg is niet de titel van het spel. Als je Uitleg aan het spelen was, stop er nu mee. Verklaar je leven niet weg. Leef in de plaats daarvan. Het kleed is al geweven. Jij gaat het niet uithalen. Naar het verleden kijken om het heden uit te leggen maakt jou een pion.

Voor degenen van jullie die in karma geloven, maak jezelf niet een slachtoffer. Ik zou niet willen dat jij een slachtoffer was. Ik zou willen dat jij het heden van het verleden afrukt. En nu is het heden is voorbij. Laat het concept van het heden en verleden en alle connecties die jij tussen ze maakt vallen.

Alleen in de relatieve wereld maakt de tijd een buiging. Het is moeilijk te begrijpen dat de tijd niet bestaat wanneer hij de hele tijd onder de voet wordt gelopen. Laat de tijd gaan en je laat de restricties gaan. Het verleden, of het slecht was of verdienstelijk, is een restrictie. Wat er ook geweest is, het is niet belangrijk. Welke energie koester jij op dit moment van tijdloosheid?

In Eeuwigheid zou jij druk maken over een voorbijgaande schuld geobserveerd op het relatieve vlak? Relatief leven bestaat niet. Het is een film die jij bekijkt. Observeer de levendigheid van de film meer dan de donkerheid van wat jij als verkeerd ziet. Geniet van de film.

vertaald door: