Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 24 mei 2017

Heavenletter 1787: Geniet gewoon / Geplaatst 24 mei 2017

Geniet gewoon
Brief uit de Hemel
Geplaatst 24 mei 2017

God zei:

Laat het leven zijn zoetheid aan jou geven. Maak er een extract van. Wees een ontdekker en leverancier van zoetigheid. Laat jouw waren de zoetheid van het leven zijn.

Het leven geeft jouw keuzes net als in een snoepwinkel. Er zijn zure snoepjes, en die kun je kiezen. Maar zoete noga is er ook. Alle soorten zoetigheid zijn er en je kunt er naar kijken. Je kunt door de gangpaden lopen en je ogen laten gaan over alle variëteiten van zoetigheid ontdekt door de mens. Waarom het zure snoepgoed kiezen?

Waar kijk je naar, en waarom?
Of beschouw het leven als een videotheek. Gangpaden en gangpaden met films van diverse soorten. Je kan horrorfilms kiezen. Je kunt kiezen om die te zien. Of je kunt iets anders kiezen om te zien.


Jij bent een kiezer en een kijker in het leven. En er zijn dingen die jij misschien nu niet kunt kiezen, maar je kunt ze onderscheiden. Regen is regen. Je kunt naar regen kijken als een storing, of je kunt er naar kijken als een zegen. De regen is hetzelfde. Jij bent de waardeerder er van. Je bepaalt de waarde van wat er om je heen gebeurt. In feite kies jij het klimaat waar je in leeft.

Net zoals je de kamers in je huis kunt schilderen, kun je het leven schilderen in de kleuren die je leuk vindt. En je kunt altijd de kleur veranderen die je gekozen hebt. Je eigen ogen kiezen de kleuren.

Je kunt het huis kiezen waar je in woont. Je kunt het land kiezen. Wat ook jouw omgeving is, je kunt kiezen hoe je ernaar kijkt. Je kunt naar jouw leven kijken als een gedwongen gevangenneming of je kunt er naar kijken als een avontuur. Er is niets waar je niet verschillend naar kunt kijken.

Als je op het ogenblik ontevreden bent over dat waar je naar kijkt, kijk dan naar iets anders. Als je niet naar iets anders kunt kijken, kijk er dan anders naar wat je nu ziet. Misschien heb je iets vergeten?

Misschien zie je een Vlinderstruik verwelken, en het maakt je verdrietig. Maar misschien is er nog steeds een beetje bloesem aan het einde. En wanneer het allemaal weg is, mag je weten dat de Vlinderstruik alleen aan het rusten is tot het volgend seizoen. Je kunt er blij om zijn. En je kunt weten dat de vlinders niet rouwen om het afsterven van de struik. Misschien zijn vlinders wijzer dan jij?

En wanneer een roos in een vaas op tafel verwelkt, mag je weten dat er andere rozen groeien, en je kunt weten dat je een prachtige roos in een vaas op je tafel had staan.

En als er een dag is die somber is en het zonlicht is niet zichtbaar, kan je weten dat de zon er niettemin is en dat ze er door zal schijnen, is het niet vandaag, dan morgen. Is het niet morgen, dan gauw. De zon komt altijd naar buiten om te spelen.

En als je door een wilde rozenstruik gaat, en er is een doorn die je schramt, is de doorn minder sterk dan jij. Laat doorns, doorns zijn. De doornen van het leven zijn niet de beslissers van jou.

Klinkt het banaal om te zeggen dat je naar de heldere kant van het leven moet kijken?
Waarom is er een reden nodig om dit te zeggen? Waarom zou je ergens anders naar kijken?
Als je goud kunt kiezen, waarom zou je het dan niet kiezen?

Als er jou diamanten worden aangeboden, accepteer ze dan.
Als jou een steenkool aangeboden wordt, dan kun je nog steeds een diamant zien.
Als jou een winter aangeboden wordt en je wilt een zomer, dan kun je nog steeds de van de kou genieten. Je kunt zelfs van het rillen genieten.

Vandaag geniet Ik van jouw genieten. Wil je dat doen voor Mij?

vertaald door: